TUŽILAŠTVO: Predistrazni postupak protiv SNP Naši i poziva na linč Žena u crnom

Izvor: Kurir, 29.Mar.2014, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽILAŠTVO: Predistrazni postupak protiv SNP Naši i poziva na linč Žena u crnom

Tužilaštvo je Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije uputilo zahtev za prikupljanje obaveštenja i preduzimanje radnji radi otkrivanja krivičnih dela i pronalaženja osumnjičenih, saopšteno je iz Tužilaštva za visokotehnološki kriminal

BEOGRAD - Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo je predistražni postupak protiv organizacije "Naši" zbog objavljivanja spiska takozvanih "srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima", kao i povodom poziva >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na linč Žena u crnom portparola Protivterorističke jedinice (PTJ).

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, postupak je pokrenut juče zbog sumnje da je izvršeno ugrožavanje sigurnosti, kao i rasna i druga diskriminacija. "Tužilaštvo je Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije uputilo zahtev za prikupljanje obaveštenja i preduzimanje radnji radi otkrivanja krivičnih dela i pronalaženja osumnjičenih", saopštili su.

SNP "Naši" je juče objavio spisak od, kako je navedeno, 30 najvećih srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima, a na spisku se nalaze glumci, reditelji, pisci, politički analitičari, novinari. Portparol Protivterorističke jedinice (PTJ) Radomir Počuca je na svom Fejsbuk profilu na vest da Žene u crnom obeležavaju 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, pozvao navijače da se obračunaju sa tim mirovnim pokretom. MUP ima svoju službu za informisanje i saradnju sa medijima, a nije poznato da se Protivteroristička jedinica javno oglašavala niti Počuča kao njen portparol.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.