TUŽILAŠTVO PLANIRA DA OSLOBODI ALBANSKOG TERORISTU?! Skandalozna odluka u slučaju ranjavanja Srba na Badnji dan

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2023, 22:16

TUŽILAŠTVO PLANIRA DA OSLOBODI ALBANSKOG TERORISTU?! Skandalozna odluka u slučaju ranjavanja Srba na Badnji dan

Dva srpska mladića su ranjena u Gotovuši kada su se iz seče badnjaka vraćali svojim kućama, na njih je iz vozila pucao Azem Kurtaj koji je ranio oba mladića.

Pripadnika KBS Azema Kurtaja, koji je na Badnji dan u Gotovuši ranio dva srpska mladića Stefana Stojanovića (11) i Miloša Stojanovića (21), kosovsko tužilaštvo tereti za upotrebu vatrenog oružja i izazivanje opšte opasnosti, što Miloš Delević koji zastupa ranjene mladiće smatra skandaloznim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Advokat Delević za Kosovo onlajn kaže da takvom odlukom pravda ne može da bude zadovoljena.

- Danas je odloženo prvo saslušanje u slučaju Azema Kurtaja koji je na Badnji dan ranio dva srpska mladića. Kvalifikacija državnog tužioca je blago rečeno skandalozna u ovom predmetu jer Kurtaj odgovara za dva dela, izazivanje opšte opasnosti i upotreba vatrenog oružja. Za ova dva dela po praksi sudova na Kosovu se ne daje efektivna kazna zatvora. Mi danas nismo dobili prevod optužnice pa je iz tog razloga suđenje odloženo za 16. mart - rekao je Delević.

Podsetimo, dva srpska mladića su ranjena u Gotovuši kada su se iz seče badnjaka vraćali svojim kućama. Na njih je iz vozila pucao Azem Kurtaj koji je ranio oba mladića. Jedan je ranjen u šaku dok je drugi zadobio prostrelnu ranu ramena.

Kurtaj je pobegao sa lica mesta, a kasnije je uhapšen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.