TUŽIBABA! Devojka otkrila da je momak varao na ispitu, a on se branio: Nisam jedini! OTPUŠTENO 30 POLICAJACA

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2020, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽIBABA! Devojka otkrila da je momak varao na ispitu, a on se branio: Nisam jedini! OTPUŠTENO 30 POLICAJACA

- Ovo je suprotno sa svim našim vrednostima - rekao je bivši kolega ovih policajaca

Trideset policajaca iz američke države Džordžija moralo je da preda svoje značke i potraži drugi posao, nakon što je otkriveno da su na Akademiji svi varali na ispitu, javljaju zvaničnici.

Oni su bili kadeti i u istom razredu varali na testu gde je trebalo da pokažu kako rukuju radarima.

Do otkrića je došlo nakon što je jedna žena, koja je u tom trenutku bila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vezi sa jednim od kadeta, rekla da je ona uradila ispit umesto njega, objavio je poverenik Odeljenja za javnu bezbednost Mark MekDonohju. Zbog toga je 15. oktobra pokrenuta tromesečna istraga.

Protiv policajca koji je svojoj bivšoj devojci dao svoju šifru i korisničko ime, kako bi za njega položila ispit, odmah je pokrenut disciplinski postupak. No, on je onda odao ceo svoj razred.

 Rekao nam je: "Nisam jedini koji je varao" i time sugerisao da su i drugi učestvovali u tome. Ova klasa od 33 policajca je diplomirala u avgustu - rekao je Mekdonohju.

Jedan od njih je već otpušten, drugi je dao otkaz, a treći je otišao u vojsku. Ostalih 30 je nakon istrage dobilo otkaz.

Ispostavilo se da je jedan kadet pomogao svim drugima da polože onlajn ispit. Otkriveno je da su imali "puškice", da su delili pitanja i odgovore na grupnom četu, a da su dvojica koristili Snepčet kako bi ostalima prosledili odgovore.

- Koristili su taj čet ne samo da varaju, već i kako bi se dogovorili šta da kažu kada je istraga počela - dodao je poverenik.

Oni su time prekrišili Pravilnik i izneverili očekivanje akademskog integriteta.

- Ovo je suprotno sa svim našim vrednostima. Veoma je teško progutati ovako nešto - kazao je poverenik.

Kako je dodao, panika u razredu je počela kada su dva kadeta pali ispit. Jedan je znao da, ako ne položi, neće moći da nastavi obuku. Rekao je da je "morao da vara".

Šta će biti sa 133 kazne za prekoračenje brzine, koje su od avgusta ovi policajci napisali, zasada nije poznato. Dok je istraga trajala, njima je bilo zabranjeno da koriste radare.

U međuvremenu, na Policijskoj akademiji ukinuta je opcija za onlajn polaganje ispita.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.