TUSK PROGLASIO POBEDU U POLJSKOJ: Bilo je potrebno SVEGA NEKOLIKO MINUTA za ključnu odluku

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2023, 22:33

TUSK PROGLASIO POBEDU U POLJSKOJ: Bilo je potrebno SVEGA NEKOLIKO MINUTA za ključnu odluku

Nekoliko minuta nakon zatvaranja biračkih mesta Donald Tusk proglasio je pobedu na izborima.

Lider poljske opozicione Građanske koalicije Donald Tusk proglasio je večeras izbornu pobedu samo nekoliko minuta nakon što su zatvorena biračka mesta na parlamentarnim izborima.

Tusk je, uz ovacije okupljenih pristalica u sedištu koalicije, rekao da su osvojene demokratija i sloboda i da će ovaj dan biti upamćen u istoriji kao ''ponovno rođenje Poljske'' >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << , objavili su mediji.

Poljska vladajuća stranka Zakon i pravda (PiS) prednjači na danas održanim parlamentarnim izborima sa osvojenih 36,8 odsto glasova birača, odnosno oko 200 od ukupno 460 mesta u parlamentu, pokazala je izlazna anketa IPSOS-a.

Tuskova Građanska koalicija je, prema toj anketi, na drugom mestu sa osvojenih 31,6 odsto glasova, dok je treći Treći put desnog centra sa 13 odsto, prenose agencije.

U Poljskoj su danas na više od 31.000 biračkih mesta održani izbori za Sejm i Senat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.