TURISTIČKI VODIČ KROZ INĐIJU: Ako putujete u ovaj grad, nemojte da preskočite sledeća mesta (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2018, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURISTIČKI VODIČ KROZ INĐIJU: Ako putujete u ovaj grad, nemojte da preskočite sledeća mesta (VIDEO)

Inđija je danas moderna i uređena urbana sredina, a iza sebe ima bogatu istorijsku priču

Inđija je kroz istoriju prošla veliki razvojni put  - prvi put se pominje davne 1455. godine i do danas je prošla kroz dinamičan razvojni period, da bi danas simbolisala jednu od veoma atraktivnih i bogatih vojvođanskih čvorišta koja su nezaobilazan deo kada se govori o turizmu u Srbiji.

Više možete pročitati OVDE.

Mnogobrojni kulturno-istorijski spomenici, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od praistorije do novijeg vremena, svedoče o burnoj prošlosti Inđije. Iako naseljenost teritorije opštine datira iz praistorije, prvi pisani podaci o samom naselju Inđija potiču iz sredine XV veka. Ostaci rimskih i srednjovekovnih utvrđenja i spomenik Slankamenačkoj bici govore o strateškom značaju ovog područja uz Dunav, koji je kroz istoriju predstavljao granicu različitih imperija.

Urbano jezgro Inđije potiče sa kraja XIX i početka XX veka, iz perioda industrijskog razvoja i perioda naseljavanja stanovnika nemačke nacionalnosti, kada nastaju zgrada Opštinske uprave, kuća Vojnovića, Rimokatolička crkva svetog Petra, zgrada Župnog dvora i gradske kuće sa uličnim fasadama eklektički oblikovanim sa elementima baroka, klasicizma, secesije i neorenesanse.

Nešto ranije nastaje crkva Vavedenja presvete Bogorodice koja po svojim proporcijama spada među najlepše i najskladnije građevine u Sremu sačuvane iz XVIII veka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.