TURCI GAĐALI SAHRANU SIRIJSKIH VOJNIKA, UBILI I RANILI DVOJE DECE! Usledila je žestoka osveta Asadovih boraca!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2022, 13:06

TURCI GAĐALI SAHRANU SIRIJSKIH VOJNIKA, UBILI I RANILI DVOJE DECE! Usledila je žestoka osveta Asadovih boraca!

Nisu im ostali dužni

Ministarstvo nacionalne odbrane Turske je 19. maja saopštilo da je turski vojnik preminuo od povreda koje je zadobio usled nedavnog minobacačkog napada na severu Sirije.

U saopštenju, ministarstvo je identifikovalo vojnika kao desetara Hajdara Senela, specijalca pešadije. Još jedan vojnik je povređen u istom napadu, u kojem je gađan položaj turske vojske koji se nalazi u predgrađu grada Šeik Sulejmana u zapadnom delu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Alepa.

Napad, koji se dogodio 13. maja, pripisan je Sirijskoj arapskoj vojsci.  Navodno je to bio odgovor na dva ranija napada militanata koje podržava Turska u zapadnom i severnom delu Alepa u kojima je poginulo jedanaest ljudi, a ranjeno deset drugih.

#BREAKING Syrian rebels kill 10 pro-regime fighters in country's north, deadliest auch attack in years: monitor pic.twitter.com/CQrFKYQKOi

— AFP News Agency (@AFP) May 13, 2022

U prvom napadu militanti koje podržava Turska gađali su autobus sirijskih Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF) u blizini grada Andžara u zapadnom kraju Alepa protivtenkovskom vođenom raketom. U napadu je poginulo deset boraca, a devetoro je ranjeno.

Kasnije su militanti granatirali sahranu boraca NDF-a koja se odvijala na groblju u blizini šiitskih gradova Nubl i Zahra u severnom delu Alepa. Od posledica granatiranja jedno dete je poginulo, a drugo je ranjeno.

Minobacački napad nije bio jedini odgovor na smrtonosne provokacije militanata koje podržava Turska. Ratni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije takođe su 13. i 14. maja izveli dva talasa vazdušnih udara na položaje militanata u severnom i zapadnom delu Alepa.

Turska vojska i njeni zastupnici nedavno su eskalirali svoje napade na snage sirijske vlade, kao i na kurdske snage u severnoj i severoistočnoj Siriji.

Nedavni napadi na vladine snage su očigledno imali za cilj da izvrše pritisak na Damask da povuče svoje trupe iz oblasti koje drže Sirijske demokratske snage predvođene Kurdima. To bi otvorilo vrata za novu invaziju Turske i njenih zastupnika.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.