TUGA! Umro čuveni srpski profesor!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024, 08:54

TUGA! Umro čuveni srpski profesor!

Autor je većeg broja naučnih i stručnh radova

Profesor doktor Miloje Nikolić preminuo je 25. februara u Beogradu u 76. godini. Miloje Nikolić, teoretičar muzike i dirigent, rođen je 1948. godine u Kragujevcu.

Bio je redovni profesor na Katedri za teorijske predmete Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, a predavao je i na visokim muzičkim školama u Kragujevcu i Istočnom Sarajevu.

iz oblasti analize vokalne muzike i poznavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vokalne, posebno horske literature.

Kao dugogodišnji dirigent beogradskih horova Lola i Španac, i GKH Liceum dobio je veći broj nagrada na festivalima i takmičenjima horova, a ostvario je niz uspešnih koncerata u Srbiji i u više evropskih zemalja: Španiji, Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Slovačkoj, Bugarskoj, Češkoj, Rusiji i u republikama nekadašnje Jugoslavije.

Osnivač, umetnički rukovodilac i dirigent Gradskog kamernog hora Liceum. Osnivač je, autor osnovne koncepcije i umetnički direktor Međunarodnog festivala kamernih horova u Kragujevcu.

Jedan je od inicijatora osnivanja međunarodne horske asocijacije Balkanski horski forum i član je njenog Upravnog odbora. Osnivač je i predsednik Upravnog odbora udruženja Balkanski horski forum Srbija. Datum komemoracije i sahrane biće naknadno objavljeni.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf.rs/E.S./Preneo: V.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.