TUGA! PREMINUO TINEJDŽER NAKON UJEDA MEDUZE: Lekari se BORILIi za njegov život, OVA vrsta je veoma otrovna - nije mu bilo spasa! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 13:11

TUGA! PREMINUO TINEJDŽER NAKON UJEDA MEDUZE: Lekari se BORILIi za njegov život, OVA vrsta je veoma otrovna - nije mu bilo spasa! (VIDEO)

Nesreća se dogodila 22. februara, a vlasti u Australiji su saopštile da je 17-godišnjak preminuo u ponedeljak

Tinejdžera (17) iz australijske države Kvinslend umro je od uboda meduze, što je prva smrt u toj zemlji od ove životinje posle 14 godina.

Mladić je plivao kada je na njega naletela meduza Morska osa, koja se smatra najotrovnijom meduzom i jednom od najopasnijih morskih životinja, javio je australijski sajt "7news".

Nesreća se desila 22. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << februara, hitna pomoć je brzo stigla, intubirala tinejdžera, koji je potom helikopterom prebačen u Taunsvil bolnicu na jedinicu intenzivne nege.

Policija Kvinslenda je danas potvrdila da je nesrećni mladić preminuo u ponedeljak.

Otkako su počele da se beleže napadi Morske ose u Australiji 1880. godine, bilo je najmanje 70 smrtnih slučajeva, ali je smrt dečaka prva u 14 godina.

Prethodni put stradao je šestogodišnji dečak, koga je ubola meduza u Severnim teritorijama Australije 2007. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.