TUGA PREGOLEMA Evo da li ce srpski politicari ove godine ici na letovanje i zasto nece

Izvor: medio.rs, 21.Jul.2016, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA PREGOLEMA Evo da li ce srpski politicari ove godine ici na letovanje i zasto nece

Većina funkcionera i vlasti i opozicije tvrdi da će ovo leto provesti na poslu ili u rodnom kraju, daleko od egzotičnih plaža

Srpski političari masovno su odustali od brčkanja na moru i ovo leto će, gotovo bez izuzetka, provesti na srpskim rekama, jezerima i u banjama, pokazalo je Informerovo mini-istraživanje!

GLUPO IM ZBOG...

Siguran sam da ima i onih koje je sramota da idu na putovanja dok premijer sedi i radi u Beogradu

Milan Nikolić, >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << analitičar

Funkcioneri vlasti, ali i opozicije, navodno imaju previše poslovnih obaveza, zbog kojih će ostati u našoj zemlji.

Da li je ovo ipak posledica molbe mandatara Aleksandra Vučića da letuju u Srbiji ili činjenice da još nije formirana nova vlada, tek većina naših sagovornika tvrdi da će retke slobodne dane provesti s porodicom daleko od mondenskih letovališta.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović priznaje da još nije odlučila hoće li uopšte ići na odmor.

- Iskreno, ne znam ni kada će to biti, ako uopšte budem otišla - bila je kratka Mihajlovićeva.

Lider radikala Vojislav Šešelj tvrdi da će se ove godine kupati samo u bazenu, kod kuće.

- Gde drugo da idem, u Hrvatsku? Pa nisam ja Pajtić! Tamo mogu da odem samo u seksualni turizam, dok je moja Kolindica još na čelu države - šaljivo poručuje Šešelj.

Lider SPS Ivica Dačić kaže da klasičan odmor odavno nije imao.

- Nigde ne idem već godinama, ali ići ću na Sabor trubača u Guči. Dogovorio sam se sa specijalnim izvestiocem Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom da idemo zajedno - u svom stilu poručuje Dačić, dok njegov zamenik Aleksandar Antić podseća da poslednjih nekoliko godina nije išao nigde na odmor, a nema u planu ni ove.

RASIM LJAJIĆ

MINISTAR TURIZMA

Obići ću sve važnije destinacije u Srbiji. I da nisam ministar, ne bih išao u inostranstvo jer mi se smučilo da me pitaju odakle mi pare za more. Milion ljudi ide na letovanje, a problem je samo kad neki ministar ode.

Da će zbog poslovnih obaveza ovog leta ostati u Srbiji, tvrdi i poslanik SNS Zoran Babić:

- Tokom sedmice imam samo jedan slobodan dan i taj ću koristiti da uživam u Vrnjačkoj Banji, najlepšem mestu u Srbiji. Da znate, ove godine će tamo biti jako bogat kulturno-zabavni program. Trudiću se da tamo budem što više - navodi Babić.

I predsednik Dveri Boško Obradović planira da letuje u svom rodnom gradu.

- Ove godine nema mora. Posvećen sam poslaničkim obavezama, a nisam ni u finansijskoj mogućnosti. Ako bude kolektivnog odmora u Skupštini, provešću ga s porodicom u Čačku. Morava je moje more! - ponosno ističe Obradović.

Jedini političar koji priznaje da će letovati u Grčkoj je sekretar DS Milan Popović.

- Idem s porodicom u jedno seoce blizu Volosa, unajmili smo apartman na 12 dana. To je divno, poluprazno mesto, gde smo išli prethodnih pet godina. Nema diskoteka i hamburgera, samo musaka i druge grčke đakonije - tvrdi Popović.

Analitičar Milan Nikolić ističe da je zbog političke situacije u Srbiji razumljivo što predstavnici vladajuće koalicije nemaju vremena za letovanje.

- Oni imaju odgovornost i potpuno je u redu što uopšte i ne razmišljaju o odlasku na godišnji odmor. Sigurno da činjenica da Vlada još nije formirana u velikoj meri utiče na njihove odluke, ali ima i onih, siguran sam, koje je sramota da idu na putovanja dok premijer sedi i radi u Beogradu. Opozicija je tu u komotnijem položaju. Nadam se samo da će imati dovoljno patriotske svesti i da će pare za letovanje ostaviti u Srbiji - zaključuje Nikolić.

Lider DS Bojan Pajtić i ovog leta će, kako je Informer već pisao, godišnji odmor provesti na Hrvatskom primorju, i to ponovo u vreme godišnjice zločinačke akcije "Oluja". Pajtić planira da sa porodicom krene na more 30. jula i tamo provede deset dana. To praktično znači da će se i ove godine brčkati dok u "lepoj njihovoj" bude trajala državna proslava zločina u kom je ubijeno više od 2.000 nevinih Srba i proterano njih oko 250.000.

INFORMER.RS

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.