TUGA I SRAMOTA! Muškarac uhapšen zbog prevare humanitarnog preduzeća: Obećao da će isporučiti stolicu za decu sa invaliditetom, pa pare zadržao za SEBE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2023, 11:40

TUGA I SRAMOTA! Muškarac uhapšen zbog prevare humanitarnog preduzeća: Obećao da će isporučiti stolicu za decu sa invaliditetom, pa pare zadržao za SEBE!

Efikasna akcija kraljevačke policije.

Muškarac (65) uhapšen je zbog sumnje da je prevario humanitarno udruženje, kojem je trebalo da izvrši isporuku transportne stolice za decu sa invaliditetom!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su muškarca (65) odgovorno lice PR „Oktagon“ iz Kruševca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Sumnja se da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Sumnja se da je muškarac, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, uprkos saznanju da njegovo preduzeće ne ostvaruje dovoljne prihode za realizaciju porudžbine, početkom 2023. godine doveo u zabludu odgovorno lice jednog humanitarnog udruženja iz Novog Sada da će izvršiti izradu i isporuku transportne stolice, namenjene za lakše kretanje obolele dece sa invaliditetom.

Oštećeno humanitarno udruženje je transportnu stolicu isplatilo u potpunosti, od novca koji je prikupljen u okviru humanitarne donacije građana, za pomoć teško oboleloj devojčici iz Beograda.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.