TUGA I BOL Roditelji Marinka Madzgalja zele da ga isprate uz ove pesme

Izvor: medio.rs, 28.Mar.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA I BOL Roditelji Marinka Madzgalja zele da ga isprate uz ove pesme

Stihove koje je glumac otpevao biće prikazani na komemoraciji.

Na komemoraciji povodom smrti Marinka Madžgalja, koja će biti održana u Ateljeu 212 u utorak, biće prikazani inserti sa dve numere koje je otpevao preminuli glumac.

Prva je pesma “Kradem ti se u večeri rane“ bosanskog pevača Himze Polovine, koju je Marinko snimio za potrebe serije “Ranjeni orao“, gde je i sam glumio. Druga pesma, po želji Madžgaljevih roditelja, biće numera Zdravka >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << Čolića “Svadbarskim sokakom“, čiji je autor Đorđe Balašević. Ona je izvedena u predstavi “Brod plovi za Beograd“, u kojoj glumci pevaju za publiku i slave doček Nove godine.

– Marinko je u “Brodu“ igrao više od 20 godina. Dolazio je i pevao s nama i kad nije bio član kuće. Ovo je ogroman gubitak za nas, rekla je Gorica Popović.

Budući da je glumac obožavao muziku i da je često imao uloge na filmu i u pozorištu u kojima je pevao, njegovi roditelji su izrazili želju da na komemoraciji budu prikazani upravo ti inserti. Pored toga, na poslednjem pozdravu Marinku Madžgalju u utorak na sceni Mira Trailović“ njegovi bliski prijatelji i kolege održaće oproštajni govor, nakon čega će glumac u 15 časova biti sahranjen na Novom bežanijskom groblju.

Marinko je snimio pesmu “Otkad te nema“ autora Zorana Simjanovića za predstavu “Male tajne“ i ona će biti emitovana tokom komemoracije u Ateljeu 212. Inače, komad Gorana Markovića je poslednja premijera koju je Madžgalj odigrao.

Podsetimo, Madžgalj je preminuo u subotu po podne u Beogradu, posle osam meseci borbe sa opakom bolešću.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.