TUGA DO NEBA: Preminuo poznati producent Milan Ćirić, saradnik Obojenog programa, Partibrejkersa i mnogih drugih

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2021, 13:04

TUGA DO NEBA: Preminuo poznati producent Milan Ćirić, saradnik Obojenog programa, Partibrejkersa i mnogih drugih

Grupa Obojeni program se od Ćirića na društvenim mrežama oprostila kroz nekoliko objava.

Poznati producent Milan Ćirić, koji je godinama živeo i radio u Holandiji, preminuo je u 70. godini, u ponedeljak, 29. novembra, piše 021.rs

Karijeru je počeo u Novom Sadu, da bi posle živeo u Metslaviru, gde je e sarađivao sa evropskim, ali i bendovima iz Srbije. Bio je osnivač Sing sing studija.

Svojevremeno je bio i član benda Čista proza.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Živeo je ispunjen život inspirišući bezbroj ljudi svojim neverovatnim muzičkim talentom. Milan je voleo da živi i umeo je da kaže da želi da živi zauvek, ali je na kraju bio u redu sa tim da napusti ovo mesto. Imao je zdravstvene probleme dugo vremena i u poslednjih pet nedelja se teško razboleo. Preminuo je okružen svojom voljenom suprugom i decom u 70. godini. Nedostajaće nam mnogo - saopštila je porodica na društvenim mrežama.

Sarađivao je grupama kao što su i Obojeni program, Boye, Disciplina Kitchme, Partibrejkerski, KUD Idijoti, Balkan, Vojvođanski bluz bend, Love Hunters, Instant karma, Letu štuke...

- Poslednji pozdrav Miletu. Zauvek najboljem snimatelju, prijatelju. Njegovo nasmejano lice, šarm, duhovitost, razumevanje muzike i muzičara, ostaje u muzici naših bendova i u srcima svakog od nas - navodi se u objavi koju potpisuju Boye, Disciplina Kitchme i Obojeni program.

Godine 2005. godine objavljen je film "Da li je to čovek ili je mašina" Brankice Drašković, nazvan po albumu Obojenog programa. Film prati bend tokom snimanja pesama u Sing Sing studiju kod Milana Ćirića.

Ćirić je tom prilikom ispričao da je napravio studio u kojem je prostor jako bitan, u koji "bendovi mogu da dođu, da borave, da se osećaju komotno, da se stvori taj naboj i atmosfera, što se na kraju uvek čuje".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.