TUĐMANOVA UDOVICA ODBILA POZIV KOSOROVE

Izvor: Kurir, 07.Dec.2010, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUĐMANOVA UDOVICA ODBILA POZIV KOSOROVE

ZAGREB - Udovica bivšeg hrvatskog predsednika i lidera Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ankica Tuđman izjavila je da ne želi zajedno sa rukovodstvom HDZ-a da obeleži godišnjicu smrti svog supruga, kako ne bi bili predmet političkih manipulacija.

Tuđmanova je za hrvatske medije istakla da ne može da prihvati poziv predsednice HDZ-a Jadranke Kosor da se porodica pridruži vođstvu stranke na obeležavanju 11. godišnjice Tuđmanove smrti, jer ne želi da bude predmet novih političkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << manipulacija.

Predsednica HDZ-a Jadranka Kosor u petak je saopštila da je ta stranka pozvala porodicu svog utemeljivača i prvog hrvatskog predsednika da se 10. decembra pridruži rukovodstvu stranke prilikom polaganja venaca i paljenja sveća na Tuđmanovom grobu.

Tuđmanova je objasnila da je Kosorovoj odgovorila da je dolaskom Ive Sanadera na čelo HDZ-a i novog rukovodstva stranke "izbrisano" na hiljade članova HDZ-a, vernih sledbenika Tuđmanove politike, među kojima su isključeni i članovi njegove porodice.

Prema njenom mišljenju, taj gest je poslao jasnu političku poruku da je vodstvo HDZ-a promenilo politiku stranke, te da više neće voditi državnu politiku prema načelima njenog utemeljivača.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.