TROSTRUKI UBICA iz Splita na sudu: EVO kolika će biti zatvorska kazna za Filipa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2020, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TROSTRUKI UBICA iz Splita na sudu: EVO kolika će biti zatvorska kazna za Filipa!

Mediji prenose da je Zavadlav dobio nekoliko kilograma i da nije ostavljao utisak osobe s nekim većim psihičkim tegobama.

Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko teško ubistvo u Varošu, danas je doveden iz Zagreba u splitski Županijski sud na dokazno ročište na kojem su se pojavili i njegov otac i brat. Oni su iskoristili svoju privilegiju i nisu dali iskaz.

Ročište je održano uz velike mere obezbeđenja. Pred kancelarijom sudije Mlađana Prvana stražarili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su policajci u pancirima. Filipa Zavadlava pregledala je psihijatar koja je utvrdila da je raspravno sposoban.

Filip Zavadlav nakon hapšenja nije dao obranu jer je utvrđeno da je raspravno nesposoban. Odveli su ga u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, a stručnjacima iz Vrapča naloženo je da ga psihijatrijski veštače.

Produžen mu je pritvor

Danas je na sudskom hodniku Filip Zavadlav delovao prilično opušteno, dobio je koji kilogram i nije ostavljao utisak osobe s nekim većim psihičkim tegobama. Danas mu je sudija Prvan produžio istražni zatvor za još dva meseca.

- Saslušani su otac i brat, nisu dali iskaz. Koristili su pravo nesvedočenja. Nakon toga je održano ročište za produženje istražnog zatvora, produžen mu je za dva meseca. Filip je bio tamo, nije se izjasnio o potrebi produženja istražnog zatvora - rekao je Zavadlavov advokat Branko Šerić.

On je dodao kako se "Filip oseća bolje".

Veštak je procenila da je sposoban za raspravu, potvrdio je Šerić.

- Možemo očekivati rezultate veštačenja - rekao je Šerić.

Zavadlav se sumnjiči da je 11. januara automatskom puškom likvidirao Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića. Ispalio je 36 metaka, a nakon masakra snimljen je kako odlazi do kuće Jerka Malvasije. Zavadlav se istog popodneva predao policiji u kafiću udaljenom stotinak metara od sedišta Policijske uprave.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.