TROJE MRTVIH I DVANAEST POVREĐENIH U BRUTALNOJ SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI: Terenac sa 12 osoba prešao u suprotan smer na auto-putu, usledio je užas... (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2024, 11:48

TROJE MRTVIH I DVANAEST POVREĐENIH U BRUTALNOJ SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI: Terenac sa 12 osoba prešao u suprotan smer na auto-putu, usledio je užas... (VIDEO)

Prema nezvaničnim informacijama terenac je prevozio migrante.

Tri osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći koja se noćas u 1:40 dogodila na auto-putu Karlovac - Rijeka, između tunela Sveti Marko i petlje Novigrad na Dobri, izvestila je PU karlovačka.

Prema rezultatima uviđaja, saobraćajnu nesreću uzrokovao je vozač mađarskog vozila, rekla je državna tužiteljka u Karlovcu Vera Magdić Bižanović za HTV.

- Usled nepropisnog kretanja, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se kretao auto-putem iz pravca juga prema severu, dakle prema Karlovcu, najpre je vozilom zahvatio metalnu ogradu uz desnu ivicu puta te je izgubio kontrolu nad upravljačem vozila.

Potom je prešao srednji deo celog auto-puta i vozilom prešao na suprotnu traku, dakle pravac Zagreb-Split. Udario je prednjom stranom vozila u vozilo koje se propisno kretalo iz pravca Karlovca prema Splitu, vozilo hrvatskih tablica.

U saobraćajnoj nesreći poginuli su vozač i putnik u vozilu hrvatskih tablica i jedna osoba iz mađarskog vozila. Ostalih 11 osoba iz mađarskog vozila prevezeno je u bolničke ustanove radi pružanja lekarske pomoći - kazala je Magdić Bižanović.

- Ovaj deo uviđaja je završen, a dalje se nastavljaju u saradnji sa službenicima PU karlovačke, radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka saobraćajne nesreće, posebno okolnosti utvrđivanja identiteta svih osoba koje su se nalazile u vozilu mađarskih tablica - dodala je.

Nije mogla potvrditi je li tačno da je vozač u vozilu s mađarskim tablicama prevozio migrante, jer kako kaže, identitet svih osoba još nije utvrđen.

Prema neslužbenim informacijama, u nesreći je poginuo bračni par iz Rijeke, dok je njihov 16-godišnji sin povređen. Život je navodno izgubio i krijumčar migranta, dok su migranti povređeni. Policija još uvek nije potvrdila ove informacije.

Direktor Opšte bolnice Ogulin dr. Davor Vukelja za 24sata je rekao da su u njegovoj bolnici dve osobe u kritičnom stanju, kaže da se verovatno radi o Sirijcima. Rođeni su 1995. i 1996. godine.

Svedok nesreće je za Jutarnji list rekao da je terenac mađaraskih tablica preletio preko ograde i udario u riječki automobil te da su osobe iz terenca ispale na put.

Radio Mrežnica je objavio snimak koja je nastao nedugo nakon nesreće. Navodno su poginuli supružnici iz Rijeke i vozač migranata koji je skrivio nesreću.

Saobraćaj na A1 između čvora Karlovac i čvora Novigrad na Dobri u smeru juga je normalizovan i odvija se bez poteškoća.

Izvor: Srbija Danas/Index.hr

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.