TRKA JOŠ NIJE GOTOVA Sanders pobedio u Zapadnoj Virdžiniji: Borićemo se za svaki glas

Izvor: Blic, 11.Maj.2016, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRKA JOŠ NIJE GOTOVA Sanders pobedio u Zapadnoj Virdžiniji: "Borićemo se za svaki glas"

Berni Sanders je osvojio "prajmaris" u Zapadnoj Virdžiniji u demokratskoj trci za predsedničku nominaciju, ističu mediji u SAD, a prenosi BBC

Kako navode, senator iz Vermonta i dalje se nalazi iza Hilari Klinton u ukupnom skoru, ali ova pobeda možda znači da nije sve gotovo.

- Borićemo se za svaki glas - rekao je on u pobedničkom govoru u kojem je takođe napao Donalda Trampa.

Pročitajte još

Tramp je inače proglasio pobedu u Zapadnoj Virdžiniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i u Nebraski. Njegov poslednji rival odustao je prošle nedelje, ali se i dalje nalazi na listiću.

Ono za šta se milijarder sada bori jeste da njegova Republikanska partija stane iza njega u trci za predsednika. Međutim, to ne ide baš najbolje, pa je tako Pol Rajan kaže da ne može da ga podrži jer mu nestaje konzevativnih principa.

Sandersova pobeda u Zapadnoj Virdžiniji još malo će prolongirati trku u taboru demokrata.

- Pobedili smo u 19 država i dopustite mi da budem što je moguće jasniji, u kampanji smo da pobedimo u trci za nominaciju Demokratske partije - rekao je Sanders.

Kako kaže, on je najbolji kandidat koji može da pobedi Trampa. Nakon toga, napao je milijardera za vređanje žena, Latinosa, muslimana, Afroamerikanaca i ratnih veterana.

Uprkos svim razlikama sa bivšom državnom sekretarkom i prvom damom, Sanders navodi da on i Klintonova imaju jedan zajednički cilj – pobedu nad Trampom.

Inače, istraživanja javnog mnjenja u Zapadnoj Virdžiniji pokazuju da bi trećina ljudi koji su glasali za Sandersa glasalo za Trampa na generalnim izborima ukoliko bi kandidati bili Tramp i Sanders.

BBC u komentaru piše da je Sanders pobedama u Indijani i Zapadnoj Virdžiniji počeo novi niz pobeda poput one od pet zaredom u aprilu, ali ističu i da će to uraditi malo na tome da se Klintonova spreči ka nominaciji demokrata.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sanders pobedio u Zapadnoj Virdžiniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2016

Kandidat Demokratske stranke za predsedničku nominaciju Berni Sanders pobedio je danas na unutarstranačkim izborima u Zapadnoj Virdžiniji, javio je Bi-Bi-Si (BBC)...Senator iz Vermonta i dalje je iza favoritkinje Hilari Klinton, ali današnja pobeda mu daje nadu da trka za predsedničku nominaciju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.