TRIMERSKI OBIČAJ: Makedonci pod 2.000 maski, prerušavali se u neveste, suncokrete, mladiće sa velikim penisom… (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Feb.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRIMERSKI OBIČAJ: Makedonci pod 2.000 maski, prerušavali se u neveste, suncokrete, mladiće sa velikim penisom… (FOTO) (VIDEO)

Preko dve hiljade maski preplavilo je Strumicu. Ovaj najjužniji grad u Makedoniji karnevalsko ludilo je zahvatilo još pre nekoliko dana, a tako će biti sve do utoka, kada će biti proglašene najbolje maske.

Osim učesnika podeljenih u 38 grupa iz Makedonije, na ovom međunarodnom karnevalu, sa svojim maskama su prisutni gosti iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Srbije, Rusije i Arube.

Foto: Tanjug/AP

Sinoć je ulicama Strumice održan karnevalski defile, a veče >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pre toga karnevalski bal na kome su izabrani princ i princeza. Krune su otišle u ruke Aleksandra i Sonje Taševi.

Sa raznobojnim maskama i pesmama, učesnici karnevala plaše i teraju zle duhove. Karneval u osnovi predstavlja parodiju na svadbu, a obavezne su maske neveste i mladoženje, mladića sa velikim falusom i druge maske sa izrazito erotskim motivom da bi “godina bila plodna i berićetna”.  

Foto: Tanjug/AP

Karnevalske svečanosti se završavaju sa paganskim Trimerskim običajem.

Reč trimer potiče od grčke reči, koja u prevodu znači “tri dana”, a ovaj praznik označava početak Uskršnjeg ili Velikog posta.

Foto: Tanjug/AP

Svako veče, nakon završetka maskenbala, zabava se seli u lokale, kafiće i diskoteke gde karnevalsko ludilo traje do ranih jutarnjih sati na radost domaćina, ali i brojnih domaćih i stranih turista.

Foto: Tanjug/AP

Sutra, kada je “čisti ponedeljak” kojim počinje veliki časni post, na gradskom trgu u Strumici će biti poslužen beli pasulj, a karneval se završava u utorak sa dodelom nagrada za najbolje maske.

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:



(D.J.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

KARNEVALSKO LUDILO ZAHVATILO I MAKEDONIJU: Održan defile maski sa EROTSKIM motivima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2017, 00:49

Običaj predstavlja parodiju na svadbu, neizostavni prerušeni mladenci..Preko dve hiljade maski preplavilo je Strumicu. Ovaj najjužniji grad u Makedoniji karnevalsko ludilo je zahvatilo još pre nekoliko dana, a tako će biti sve do utorka, kada će biti proglašene najbolje maske...Osim učesnika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.