TRI NEDELJE OD NESTANKA PETOGODIŠNJE DEVOJČICE: Policija detaljno istražuje ove tri stvari

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 13:46

TRI NEDELJE OD NESTANKA PETOGODIŠNJE DEVOJČICE: Policija detaljno istražuje ove tri stvari

Tri nedelje je prošlo od nestanka male Kate koja sa porodicom živi u hotelu u Firenci.

Prošlo je tri nedelje otkako je prijavljen nestanak male Kate (5) u Firenci, koja je sa porodicom živela u bivšem hotelu Astor, dok istraga ide u svim pravcima.

Devojčici poreklom iz Perua gubi se svaki trag 10. juna nakon izlaska sa decom iz hotela, dok policija i porodica sumnjaju da je oteta. Međutim, do sada nisu dobili nikakav zahtev za otkup, niti je pronađen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trag koji bi vodio do potencijalnih otmičara.

Fokus istrage vraća se na početnu tačku - dvorište hotela u kojem živi oko 140 ljudi. Policija se fokusira na sve strance koji su možda ušli u zgradu pre nego što je Kata nestala. Pažnju su navodno privukla dva stranca koja su ušla u hotel tog jutra tražeći Katinog ujaka.

Analiziraju se i zvukovi koje je zabeležila kamera u 17.20 sati na dan nestanka. Prvi zvuk mogao bi da se pripiše vrisku, a drugi zatvranju vrata na vozilu. Međutim, nije moguće utvrditi da li je vrisak bio Katin.

- Do pete godine je složeno odrediti pol. Moglo bi biti kompatibilno sa glasom deteta, ali i sa glasom hiljada druge dece, ali se ne može isključiti - rekao je forenzički stručnjak za zvuk, Marko Perino.

Italijanski mediji pišu da je još jedan uznemirujući moguć scenario pojačao misteriju oko Katinog nestanka.

Navodno su Katini roditelji primili poziv iz rodne zemlje, Perua. Neidentifikovana osoba im je objasnila da je njihova ćerka "oteta greškom".

Istražitelji su, iako ne potcenjuju ni najmanji trag, trenutno veoma, veoma oprezni.

Međutim, postoji jedan aspekt koji istražitelji ne potcenjuju: motiv otmice (ključna tačka od koje se počinje identifikovanje krivaca) mogao bi da se krije u mnogo ozbiljnijoj kriminalnoj dinamici od reketa zauzetih soba. Italijanski mediji spominju svet dilovanja droge, tačnije onaj kojim navodno upravljaju Latinosi. Za sada svi ti navodi nisu zvanično potvrđeni.

Roditelji su, u međuvremenu, ponovo saslušani u tužilaštvu više od četiri sata, dok potraga za Katom i dalje traje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.