TRI EKSPLOZIJE ODJEKNULE U AVGANISTANU: Dvoje mrtvih i 20 ranjenih u prvom napadu od povlačenja američkih trupa

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2021, 00:55

TRI EKSPLOZIJE ODJEKNULE U AVGANISTANU: Dvoje mrtvih i 20 ranjenih u prvom napadu od povlačenja američkih trupa

Niko još nije preuzeo odgovornost ali ovom oblašču vlada Islamska država koja talibane smatra neprijateljima.

Tri eksplozije odjeknule su provincijskom prestonicom Džalalabad u srcu Avganistana. Najmanje dve osobe su poginule a 20 je ranjeno u prvom smrtonosnom napadu, čija su meta bili talibani, od odlaska stranih trupa iz zemlje.

Ogranak Islamske države, ISIS-K preuzeo je odgovornost za prošlomesečni napad na kabulski aerodrom u kome je stradalo 170 osoba, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uključujući 13 američkih marinaca.

U današnjim napadima, ranjeno je 16 talibana i neki od njih su u kritičnom stanju.

Jedna "lepljiva" bomba eksplodirala je danas u Kabulu i tom prilikom su ranjene dve osobe. Za sada se ne zna ko je bio meta ovog napada.

Talibani, koji su preuzeli kontrolu nad zemljom, suočeni su sa ozbiljnim ekonomskim i bezbednosnim problemima koji uključuju i sve veče prisustvo ISIS-K.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.