TRI DANA VRIŠTAO: UPOMOĆ! Muškarac upao u usku pukotinu u steni, pa ostao zaglavljen: Izvlačili ga satima! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Dec.2023, 20:38

TRI DANA VRIŠTAO: "UPOMOĆ!" Muškarac upao u usku pukotinu u steni, pa ostao zaglavljen: Izvlačili ga satima! (FOTO/VIDEO)

Plima onemogućavala potragu

Neidentifikovani muškarac, srednjih godina, spasen je nakon što je tri dana bio zaglavljen u uskoj pukotini, širine između 30 i 45 centimetara, na litici u San Dijegu.

Muškarac je pao na dnu tunela, gde je ostao zarobljen, od pojasa nadole, ispod stene. Kako prenose tamošnji mediji, vrištao je "upomoć" danima pre nego što su ga dvojica tinejdžera čula u četvrtak, oko 15.40 časova (po lokalnom vremenu) i odmah pozvala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hitnu pomoć.

Vatrogasna služba San Dijega brzo je odgovorila na poziv — ali su potraga zaustavljena zbog rastuće plime, izvestio je "Foks 5". Tada su mu dali elektrolite, vruće pakete i ćebad kako bi se zagrejali preko noći dok hitne službe ne bi mogle da nastave sa svojom misijom spasavanja.

Tim dobrovoljnih spasilaca specijalizovanih za spasavanje iz pećina iz odeljenja šerifa okruga San Bernardino nastavio je misiju vedro i rano u 4.40 ujutro sledećeg jutra. Ali su vremenski uslovi u južnoj Karolini otežali spasilačke napore, jer su povremene kiše i udari vetra, zajedno sa upornim naletima munja i grmljavine, izazvali haos za spasilačku ekipu.

Happening now - @SDLifeguards & firefighters extricating a man who slipped & fell under broken concrete sections on the side of a cliff near Orchard & Cable in Sunset Cliffs area. Patient is stable. #cliffrescue pic.twitter.com/MF4ChL0pkU

— SDFD (@SDFD) December 22, 2023

Timovi su nastavili svoju misiju u 9 ujutro i trebalo je dva sata dok konačno nisu uspeli da spasu čoveka i izvuku ga na sigurno.

Oko 150 hitnih službi radilo je od trenutka hitnog poziva u četvrtak popodne do njegovog dugo očekivanog spasavanja sledećeg dana.

Da bi ga spasili — dva najmanja prva pomoćnika, jedan iz San Dijega i drugi iz San Bernardina, spušteni su u rupu gde su izbušili male rupe i postavili mikro eksplozije da uklone okolno kamenje.

Spasilačke ekipe su ga izvukle na nosilima i odvezli su ga u bolnicu na lečenje zbog teških traumatskih povreda.

Čovek je uspeo da komunicira sa prvim reagujućima i navodno je u stabilnom stanju.

Spasioci mu nisu dali hranu tokom spasavanja, u slučaju da je povraćao, već su mu dali vodu i elektrolite. Zadobio je povrede stomaka i nogu, a takođe je patio od teške dehidracije.

(Srbija Danas/Daily Mail)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Tri dana dozivao pomoć! Muškarac upao u usku pukotinu u steni, pa ostao zaglavljen, satima ga spasavali (VIDEO)

Izvor: 24sedam.rs, 23.Dec.2023

Prema izveštajima lokalnih medija, muškarac je vrištao "upomoć" danima, ali su ga tek dvojica tinejdžera čula u četvrtak

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.