TRGOVIŠTE NA KORAK DO VANREDNOG STANJA

Izvor: Kurir, 19.Jan.2012, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRGOVIŠTE NA KORAK DO VANREDNOG STANJA

Za zakup četiri mašine koje čiste sneg dnevno potrebno 60.000 dinara, a opštinska kasa je prazna

TRGOVIŠTE - Predsednik opštine Trgovište Darko Tomić izjavio je da su nove padavine ovoj sredini donele nove nevolje koje su lokalnu vlast dovele na korak do uvođenja vanrednog stanja pošto o stanju u polovini sela nema nikakvih informacija.

"Samo jedan korak nas deli od uvođenja vanrednog stanja. Svi lokalni putevi su zavejani, a o stanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u 50 odsto sela nemam nikakve informacije. Otežan je telefonski saobraćaj, za zakup četiri mašine koje čiste sneg dnevno nam je potrebno 60 hiljada dinara, a opštinska kasa je prazna", požalio se Tomić.

On kaže da je pisao premijeru Mirku Cvetkoviću, da mu je predočio izuzetno tešku situaciju u opštini i zatražio hitnu novčanu pomoć od pet miliona dinara.

"Četiri mašine dnevno čiste sneg po 12 sati i potroše blizu 1.000 litara nafte. Njihovi vlasnici prete da će prestati da rade ukoliko im hitno ne izmirim dosadašnja dugovanja koja iznose 60 hiljada dinara dnevno", kaže Tomić.

Ukupnu situaciju predsednik opštine ilustruje podatkom da dnevno iz Doma zdravlja dobija po dva pisma u kome ga obaveštavaju do kojih sela vozila Hitne pomoći nisu mogla da dođu na poziv bolesnika.

Dodao je, takođe, da do nekih škola deca ne mogu danima da dođu zbog ogromnih nanosa snega.

"U ovom trenutku ne znam šta se događa na polovini teritorije opštine Trgovište", ponovio je Tomić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.