TREĆI PUT ZAREDOM: Novak dobio Nadala u Čileu

Izvor: Kurir, 21.Nov.2013, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TREĆI PUT ZAREDOM: Novak dobio Nadala u Čileu

Novak slavio u dva seta, a meč je igran povodom završetka karijere Nikolasa Masua

Bolji od Nadala i kad se obojica zabavljaju na terenu.

Drugi teniser sveta Novak Đoković još jednom je posle Pekinga i Londona, treći put zaredom, savladao Rafaela Nadala 7:6:6:4, ovoga puta ne u takmičarskom, već u egzibicionom meču igranom u Čileu povodom završetka karijere najbooljeg tenisera te zemlje Nikolasa Masua.

Masu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je u 33. godini, ovog avgusta obelodanio da će se povući iz profesionalnog igranja "belog sporta" posle 16 punih sezona, tokom kojih je osvojio dve olimpijske medalje, u Atini 2004.

"Ne mogu da verujem. U noći u kojoj se opraštam, Nadal i Đoković su ovde da mi pomognu da kažem zbogom. Uz njih je tu i Nalbandijan. Stvarno ne znam šta da kažem. Hiljade sećanja mi prolazi kroz glavu, putovanja, mečevi, Dejvis kup, sve što mi je tenis dao, hvala Bogu", rekao je Masu.

Đoković je o svom domaćinu govorio prilikom posete čileanskom predsedniku, Sebastijanu Pinjeri.

"Velika je privilegija biti ovde, u predsedničkoj palati. Uživam u boravku u Čileu, stvarno se osećam dobrodošlim. Nadam se da ćemo uspeti da na pravi način ispratimo velikog ambasadora čileanskog sporta i jednog od sjajnih igrača, koji je ostvario neverovatan uspeh sa dve (zlatne) olimpijske medalje", rekao je tom prilikom Đoković.

O tom uspehu Masua govorio je i Nadal.

"Osvojiti Olimpijske igre i u singlu i u dublu je veoma komplikovano. To bi možda moglo da se desi na ovako nekom turniru, ali da se ponovi, recimo u Rio de Žaneiru... teško. Bio je to istorijski uspeh za Čile", rekao je Rafa o Masuu koji je titulu u pojedinačnoj konkurenciji osvojio pobedivši u pet setova Amerikanca Mardija Fiša, a u dublu su u finalu poraženi Nemci Kifer i Šitler.

Dvojici igrača su tokom boravka u Latinskoj Americi društvo pravili i Viktor Troicki i David Ferer.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

TREĆI PUT ZAREDOM: Novak dobio Nadala u Čileu

Izvor: Dzungla.org, 21.Nov.2013

Novak slavio u dva seta, a meče je igran povodom završetka karijere Nikolasa Masua OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.