TREBA NAM OTVARANJE FABRIKA, A NE ZVECKANJE ORUŽJEM Srpska lista protiv izgradnje bilo kakve baze na Kosmetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 20:00

"TREBA NAM OTVARANJE FABRIKA, A NE ZVECKANJE ORUŽJEM" Srpska lista protiv izgradnje bilo kakve baze na Kosmetu

Srpska lista izražava zabrinutost zbog najave hrvatskog ministra spoljnih poslova da ta zemlja planira da otvori vojni kamp na Kosmetu

Srpska lista najoštrije se protivi najavi Hrvatske da na Kosovu i Metohiji gradi vojne baze, a gradonačelnici 10 opština sa većinski srpskim stanovništvom u južnoj pokrajini ocenjuju da se na taj način ugrožava mir i spokoj građana.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju gradonačelnika 10 opština sa većinski srpskim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stanovništvom, najava da će na Kosovu i Metohiji biti građena vojna baza hrvatske vojske kod Srba izaziva sećanja na pogrom, ali i akcije etntičkog čišćenja Bljesak i Oluja.

- Iza tih akcija su ostala spaljena srpska sela i gradovi, ubijeni i nestali Srbi - podsećaju u saopštenju i iz tog razloga izražavaju zabrinutost, ali i oštro protivljenje izgradnji bilo kakve vojne baze.

Upozoravaju da formiranje takve vojne baze ne doprinosi miru i stabilnosti.

- Na ovim prostorima militarizacija je svima preko glave, i Srbima, i Albancima, ali i svim ostalim građanima, jer je svima potrebna ekonomska perspektiva, radna mesta i jačanje demokratije - poručuju i dodaju da je u tom smislu hrvatski ministar trebalo da najavi otvaranje fabrika, a ne da, kako navode, zvecka oružjem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.