TREBA DA SE ZAVRŠI SRAMNOM OSTAVKOM, HAPŠENJEM I ZATVARANJEM Kurti javno linčovan i raskrinkan, Albanci po njemu udarili nikad jače

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 17:38

"TREBA DA SE ZAVRŠI SRAMNOM OSTAVKOM, HAPŠENJEM I ZATVARANJEM" Kurti javno linčovan i raskrinkan, Albanci po njemu udarili nikad jače

Ozbiljna analiza lika i dela premijera lažne države Aljbina Kurtija dolazi od strane direktora Albenijan Posta. Ako uzmemo u obzir da jedan Albanac, sa ozbiljnim zadrškama ovako govori o svom zemljaku, možemo samo da zamislimo koliko je realnost gora i ozbiljnija.

Tekst i kritiku lika i dela Aljbina Kurtija prenosimo onako kako je autor napisao, te je ceo tekst ispod isključivo njegovo mišljenje, a tekst je od prvog do poslednjeg slova citat.

Tužno je gledati duboku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << moralnu i kulturnu degradaciju (tzv) kosovskog društva sa Aljbinom Kurtijem, iskreno! U normalnoj državi, sa osnovnom ličnom kulturom, a kamoli duboko demokratskom, objavljivanje dokumenta organizacionih osnova Samoopredeljenja trebalo je da se završi sramnom ostavkom premijera, praćenom njegovim hapšenjem i zatvaranjem!

Njegova figura bi na skali istorijskih vrednosti bez ikakve rasprave završila mnogo niže od one Alija Šukrije ili Rahmana Morine. Zašto? Zato što su Ali Šukrija i Rahman Morina odlučili da eksperimentišu sa ovim narodom prema zločinačkim teorijama Vladimira Ilića Lenjina kada je pola sveta bilo socijalističko i sa ovog dela sveta nije bilo mnogo geopolitičkih alternativa.

Nema ozbiljne reakcije medija i civilnog društva. Ponovo su zaštitnici stranke preduzeli mere da ovo deluje normalno, da nasilje i laž tretiraju kao legitimna sredstva za sticanje političke moći. U bilo kojoj zemlji na svetu, objavljivanje ovog dokumenta bi ispunilo trgove i ulice i donelo bi večnu sramotu lažovima na čelu vlasti.

Međutim, Aljbin Kurti je toliko umorio, toliko je ucenjivao, toliko vređao i blatio, svakog ko želi istinu u ovoj zemlji, da izgleda da  osnovni principi demokratije u ovoj zemlji više nikoga ne impresioniraju.

Objavljivanje dokumenta u vezi sa organizacijom Samoopredeljenja najbolje pokazuje pravo lice Aljbina Kurtija, sebičnog i uskogrudog političara koji svaku društvenu vrednost vidi kao samo sredstvo svoje službe, borbu za vlast.

Poziva na ilegalne organizacije u raznim naseljima i gradovima (tzv) Kosova.

Pošto je navodno veoma zabrinut za vladavinu prava na (tzv) Kosovu, neka onda preda pravdi svoje huligane koji su, u skladu sa ovom doktrinom, palili automobile, tukli ljude i koristili tešku artiljeriju protiv institucija zemlje.

Takođe, onaj koji je govorio o ŠIK-u, ovim dokumentom postaje jasno da već duže vreme vodi informativnu službu.

Aljbin Kurti poziva svoje članove da što više lažu. Ovo je prirodna posledica poziva na širenje glasina. Dakle, kleveta i nasilje su deo njegove strategije da preuzme vlast.

Pa kako se takav čovek, ozbiljnih zločinačkih obeležja, pretvara da je džentlmen koji danonoćno šarmira salone sveta?

Naravno, u ovo danas veruju samo ispirači mozga Samoopredeljenja, oni koji pišu izveštaje o razgovorima sa prijateljima, rođacima i porodicom, oni koji su obučeni da špijuniraju svoje komšije, oni koji pričaju o dostojanstvu i sede glave duhovnim vođama.

Za ostale, koji hoće da se prisete ili ne usuđuju da slobodno govore da ih muž ministarke pravde vređa na Fejsbuku u pratnji gomile idiota, evo rastakanja deset mitova o ovom primitivcu.

Prvi mit: Aljbin Kurti je patriota koji se bori za nacionalnu uniju

Teza o Nacionalnoj uniji za populističke svrhe je regresivna, to je korak unazad od nacionalne evolucije Albanaca i pre svega usluga nesklonim susedima Albanije koji je imaju kao argument protiv Albanaca na Balkanu.

Osim toga, čim je došao na vlast, Aljbin Kurti je napustio ne samo tu ideju nacionalnog jedinstva, već je i odustao od zahteva za priznanje (tzv) Kosova od strane Srbije.

Nacionalna zajednica Aljbina Kurtija bila je samo demagogija neophodna da bi se dobila moć za sprovođenje Zajednice.

On će to učiniti mnogo ranije nego što njegovi sledbenici misle.

Drugi mit: Aljbin Kurti voli Albaniju

Aljbin Kurti je političar koji je institucionalno proizveo više mržnje prema Albaniji na (tzv) Kosovu nego bilo koji albanski ili srpski političar u njenoj istoriji. Čak i tokom hladnog rata, Enver Hodža i Fadil Hodža su imali bolje odnose od Aljbina Kurtija i Edija Rame.

Aljbin Kurti je uvređen što ga je Albanija odbacila i pokazuje mržnju prema njoj.

Aljbin Kurti voli Albaniju, dakle, kao narativ za manipulisanje biračkim telom na (tzv) Kosovu.

Na kraju, sve što Aljbin Kurti ima od Albanije na (tzv) Kosovu je antinacionalni otrov nekadašnjeg klišea Nedžmija Hodže, Hisamedina Feraja.

Treći mit: Aljbin Kurti je obrazovan

Nažalost, Aljbin Kurti je proizvod generacije učenika i studenata koji se obrazuju u paralelnom sistemu obrazovanja, bez ikakvih pedagoških standarda. Njegova tvrdnja da je u tim uslovima diplomirao za inženjera, u improvizovanim časovima bez laboratorija i naučnih standarda, čini legendu o njegovom obrazovanju još vulgarnijom.

On je žrtva sistema obrazovanja za preživljavanje. Osim toga, on je lažni citator, zloupotrebljavač fraza i manipulator raznim autorima samo radi izborne koristi.

Za to nisu potrebni dodatni dokazi: on je to svojom rukom rekao u dokumentu koji definiše formu organizacije njegove stranke.

Četvrti mit: Aljbin Kurti je upućen

Aljbin Kurti je tipičan samouki lider koji u svojoj kulturi nema sistem vrednosti. On nije obučeni intelektualac ​​koji zrači svojim znanjem, već indoktrinirani vođa koji koristi odlomke čitanja da ilustruje svoje dogme.

Peti mit: Aljbin Kurti je upoznat sa istorijom Albanije

Aljbin Kurti je najkontroverzniji političar u korišćenju istorije Albanije, dovodeći istorijske ličnosti Albanije u sukob sa svojim ciljevima. Njegovo blisko okruženje je Majku Terezu proglasilo neprijateljem i zalaže se za pogrešna poređenja istorije Albanije, uvek u ime patriotizma.

U mnogim slučajevima on odražava istorijsko neznanje i istoriju izgrađenu na lažnim mitovima kao što je njegova teza da je 1991. godine Albanija imala priliku da se pridruži (tzv) Kosovu uz pomoć Hrvatske. On je zloupotrebnik istorije koji predstavljanjem lažnih alternativa ima za cilj da izleči svoj mesijanski kompleks: on je jedini, nadmoćniji, u istoriji nacije.

Šesti mit: Aljbin Kurti je liberalni političar

Aljbin Kurti je posle Envera Hodže najautokratskiji i najlinčovaniji lider u istoriji Albanije. On je jedini stvorio ideološku strukturu koja u sebi sadrži mehanizme inkvizicije protiv onih koji nisu na istoj talasnoj dužini kao on.

Sedmi mit: Aljbin Kurti vlada kao demokrata

O tome ne vredi ni predugo pisati: on je za tri godine vlasti najžešći napadač slobodnih medija, CIK-a i nezavisnog pravosuđa uopšte. Štaviše, od civilnog društva i medija favorizovao je samo one koje je kupio od Leka, poput robova antikvarnih pijaca.

Osmi mit: Aljbin Kurti kao suverenista

Mit o Aljbinu Kurtiju kao suverenisti je zapravo njegov identitet antizapadnog političara. Aljbin Kurti gaji ideološku mržnju prema SAD i Evropi u celini, a cela njegova logika je zasnovana na strategiji da uđe u sukob sa Zapadom, da bude viktimizovan i tako održi u životu svoj anti-zapad. Njegov pokušaj da sačuva suverenitet (tzv) Kosova od SAD i EU zapravo su pokušaji da održi svoju antizapadnu ideologiju na površini.

Deveti mit: Aljbin Kurti je antisrpski nastrojen

Aljbin Kurti je političar koji je najbolje služio svakom delu Srbije. Nijedan kosovski političar ove 24 godine nije toliko ilustracija za svaku srpsku tezu protiv Albanaca kao Aljbin Kurti. Pre svega, kulturna formacija i strategija Aljbina Kurtija više se oslanjaju na srpsku tradiciju nego na modernog političara. Svoju ideologiju zasniva na istorijskim gubicima, na porazima i diže lažne mitove o istorijskim referencama koje ne služe (tzv) Kosovu.

Deseti mit: Aljbin Kurti je neiskvaren

Nekorumpirani političar je onaj političar koji gradi slobodno društvo zasnovano na dostojanstvu pojedinca i slobodi da mu sudi nezavisna pravda. Celokupna politika Aljbina Kurtija zasniva se na linču svojih kritičara, proglašavanju korumpiranim i zaštiti svojih lojalista kada su korumpirani.

Političari poput Aljbina Kurtija korumpiraju ne samo pojedince već i celokupnu infrastrukturu društva.

Pored toga, Aljbin Kurti je deo mafijaške kriminalne šeme Martina Berišaja, najvećeg finansijskog skandala na posleratnom (tzv) Kosovu.

Upravo je on taj koji, u ime sečenja, nije napustio funkcije a da ne pogura svoje ljude, od bezbednosnih institucija do upravnih odbora javnih preduzeća.

Iza vođe koji se pretvara da je oprezan ne krije se ništa drugo do zločinac koji želi da upravlja (tzv) Kosovom po unutrašnjem modelu Samoopredeljenja.

Piše: Baton Hadžiu, novinar i direktor Albanijan posta

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.