TRAŽE NAJSTROŽU KAZNU ZA UBICU ĆERKE: Majka Lana NEUTEŠNA - Dobićemo pravdu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jan.2024, 01:22

TRAŽE NAJSTROŽU KAZNU ZA UBICU ĆERKE: Majka Lana NEUTEŠNA - "Dobićemo pravdu"

Ubica je od ranije poznat policiji

Tužioci traže smrtnu kaznu za mladića koji se tereti za ubistvo Laure Heike (29), koja je izbodena na pešačkoj stazi u Feniksu u aprilu ove godine.

Laurino telo pronađeno je 29. aprila u centralnoj Arizoni, a Zion Tisli (22) se tereti da je devojku presreo i zadao joj 15 uboda nožem u predelu grudi i leđa.

Devojka je trčala, pokušavajući da pobegne Tisliju, ali bez uspeha.

On je uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nekoliko dana nakon stravičnog ubistva, pošto su forenzičari pronašli njegov DNK na patikama žrtve.

Ispostavilo se da je Tisli izbo Lauru džepnim nožem, koji je uvek nosio sa sobom.

Laurini roditelji Lana i Džef rekli su da podržavaju zahtev tužioca da ubici njihove ćerke bude određena smrtna kazna.

- Znamo da naš put kroz pravosudni sistem tek počinje, ali preći ćemo svaki korak kako bismo osigurali da naša Laura dobije pravdu - naveli su roditelji.

Protiv Tislija je, podsećaju američki mediji, optužnica podignuta u maju ove godine, iako se prilikom saslušanja izjasnio da nije kriv.

On je od ranije bio poznat policiji, a u novembru prošle godine pušten je iz zatvora, gde je služio kaznu zbog više oružanih pljački i napada.

Prethodno su vlasti saopštile da je Tisli bio dobio otkaz pre Laurinog ubistva, jer je bio previše agresivan prema koleginicama i zbog sumnje da je krao robu od poslodavca.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.