TRAMVAJEM I PREKO PANČEVAČKOG MOSTA: Beograd sutra objavljuje plan generalne regulacije šinskih sistema

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2021, 14:49

TRAMVAJEM I PREKO PANČEVAČKOG MOSTA: Beograd sutra objavljuje plan generalne regulacije šinskih sistema

prvi put u modernoj istoriji da Beograd planira kroz obavezujući skupštinski akt kako će razvijati šinske sisteme gradskog prevoza

Grad Beograd sutra objavljuje poziv za javni uvid u Plan generalne regulacije (PGR) šinskih sistema na teritoriji grada, kojim se predviđa, pored metroa i BG voza, širenje tramvajske mreže za 42 kilometra, objavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je rekao za Beoinfo, da će to biti " od metroa, preko gradske železnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do tramvaja".

On je objasnio da tim planom metro postaje "okosnica javnog gradskog transporta", a planirane su linije Makiš-Mirijevo, Depo Bežanija-Mirijevo i linija Banjica-Blok 61-Bežanija.

Vesić je kazao da je dat i "poseban značaj" razvoju gradske železnice, odnosno BG voza, kroz modernizaciju i proširenje postojećih kapaciteta, kao i daljem planskom širenju linija.

Prema njegovim rečima, tramvajska mreža biće proširena za ukupno 42,26 kilometara na šumadijskom, sremskom i banatskom delu grada.

- Tramvajska pruga gradiće se od okretnice na Banovom brdu prema Petlovom brdu, od Bloka 42 pa Bulevarom Milutina Milankovića ka Bežaniji i Bežanijskoj kosi i od okretnice kod Omladinskog stadiona preko Dunava na banatsku stranu Beograda - rekao je Vesić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.