TRAMP ŽESTOKO OPLEO PO BAJDENU: Izuzetno NESPOSOBAN, ne može da poveže dve reči, a kamoli da siđe sa bine - Pomenuo Putina i Đinpinga

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2024, 15:15

TRAMP ŽESTOKO OPLEO PO BAJDENU: "Izuzetno NESPOSOBAN, ne može da poveže dve reči, a kamoli da siđe sa bine" - Pomenuo Putina i Đinpinga

Nove provokacije za Bajdena

Najizgledniji republikanski kandidat za Belu kuću Donald Tramp ističe da Rusija i Kina imaju lidere koji vole svoje zemlje i žele njihov napredak, dok to nije slučaj sa Džozefom Bajdenom i SAD.

Na predizbornom okupljanju svojih pristalica u Nju Hempširu Tramp je istakao da su Vladimir Putin i Si Đinping veoma pametni i moćni ljudi, sviđalo se to nekome ili ne. Bajdena je Tramp ponovo nazvao "izuzetno nesposoban, ne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << može da poveže dve reči, a kamoli da siđe sa bine i pronađe stepenice".

Objavio je da će, ako osvoji novi predsednički mandat, za celu teritoriju SAD napraviti protivraketni odbrambeni sistem sličan "Gvozdenoj kupoli" u Izraelu.

- Izgradiću moderan sistem protivraketne odbrane američke proizvodnje. Mi protivraketnu odbranu pravimo drugim zemljama, pomažemo im u tome, a nismo je napravili za sebe. Ali i nama je potrebna - poručio je Tramp.

On napominje da je to predlagao i nekadašnji američki lider Ronald Regan, ali da potrebna tehnologija u to vreme nije postojala.

Prvobitno je izraelska "Gvozdena kupola" bila dizajnirana za presretanje nevođenih projektila kratkog dometa. Potom je nadograđivana da može da presreće i razne bespilotne letelice, navode "Fakti".

Srbija Danas/Agencije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.