TRAMP UPERIO PRSTOM U KRIVCE: Zna ko je odgovoran za incidente na Kapitol Hilu

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2021, 09:54

TRAMP UPERIO PRSTOM U KRIVCE: Zna ko je odgovoran za incidente na Kapitol Hilu

Prilikom upada u zgradu Kongresa, petoro ljudi je preminulo, među kojima i jedan policajac

Aktuelni američki predsednik Donald Tramp je u privatnom razgovoru sa liderom republikanske manjine u Predstavničkom domu Kongresa, Kevinom Makartijem, optužio levoorijentisani pokret Antifa za upad u zdanje američkog Kongresa.

Na video snimcima koje su na dan nereda u Vašingtonu prenosile svetske agencije i TV mreže, jasno se vide dokazi da su demonstranti koji su nasilno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upali u Kongres u većini bili Trampove pristalice, izveštava Aksios, prenosi Rojters.

Izvori iz Bele kuće, koji znaju za ovaj razgovor, navode da je komunikacija bila prožeta napetošću, na mah agresivnošću i tvrde da je Mekarti rekao Trampu da to nije bila Antifa, već pristalice MAGA (Učinimo Ameriku ponovo velikom).

- To su bili pripadnici MAGA. Znam to. Bio sam tamo - rekao je Mekarti Trampu i posavetovao ga da pozove Džo Bajdena, sastane se s njim ili mu ostavi pismo dobrodošlice na radnom stolu u Ovalnoj sobi Bele kuće.

Bilans prošlonedeljnog upada Trampovih pristalica u zgradu Kongresa je petoro mrtvih, među kojima i jedan policajac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.