TRAMP UKLONIO PORTRETE KLINTONA I BUŠA U BELOJ KUĆI: Evo gde su sada završili i koga je stavio na njihovo mesto

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2020, 20:08

TRAMP UKLONIO PORTRETE KLINTONA I BUŠA U BELOJ KUĆI: Evo gde su sada završili i koga je stavio na njihovo mesto

Tradicija Bele kuće je da se portretima zadnjih predsednika daju najistaknutija mesta na ulazu u sedište američkog predsednika gde dočekuje zvanice

Službeni portreti dvojice bivših predsednika, Bila Klintona i Džordža Buša, u prethodnih desetak dana uklonjeni su iz velikog predvorja Bele kuće i zamenjeni portretima dvojice republikanskih predsednika koji su obavljali tu dužnost pre više od veka.

.

Kada je Donald Tramp 8. jula dočekao meksičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, portreti su još bili u predvorju, no nakon toga prebačeni su u retko korišćenu malu staru porodičnu trpezariju.

Na ranijoj lokaciji portreti su bili vidljivi svakodnevno dok bi se Tramp spuštao stepeništem iz privatne rezidencije, ili kad bi bio domaćin službenih događaja u Beloj kući.

Sad su u sobi koja služi kao odlagalište neupotrebljenih stolnjaka i nameštaja.

Umesto Buša, sad je izložen portret  25. predsednika Vilijama MakKinlija ubijenog 1901. godine.

Portret Klintona je zamenio Teodor Ruzvelt, koji je nasledio MakKinlija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.