TRAMP ŠALJE KUĆI NEŽELJENE GOSTE: Migranti se vraćaju u Meksiko! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP ŠALJE KUĆI NEŽELJENE GOSTE: Migranti se vraćaju u Meksiko! (FOTO)

Sjedinjene Države vratiće će danas prvu grupu migranata koji traže azil u SAD u meksički pogranični grad Tihuanu, izjavio je u četvrtak portparol meksičkog predsednika Manuela Lopesa Obradora.

Uveliko menjajući politiku, administracija američkog predsednika Donalda Trampa saopštila je 20. decembra da će slati nemeksičke migrante koji pređu američku južnu granicu nazad u Meksiko gde će čekati dok se rešava njihov zahtev za dobijanje azila u SAD.

Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meksičkog predsednika nije rekao koje su nacionalnosti migranti koji će biti vraćani u Meksiko, ali je cilj te politike nositi se sa sve većim brojem ljudi iz Centralne Amerike koji traže azil u SAD bežeći pred siromaštvom u svojim zemljama.

Dve zemlje su imale dva sastanka kako bi razradili pojedinosti plana vraćanja migranata koji traže američki azil preko granice u Meksiko. Meksiko kaže da neće prihvatiti nikoga ko je suočen s verodostojnom ugroženošću u svojoj zemlji.

Nije jasno kako Meksiko planira da smesti možda i hiljade migranata mesecima ili godinama koliko je potrebno dok o njihovim zahtevima odluče američke imigracione vlasti.

U.S. border officials finalized plans Thursday to require asylum seekers to remain in Mexico while their cases are considered in the U.S. It's the latest escalation of the Trump administration’s immigration crackdown https://t.co/Lz6VwrhVqc

— Los Angeles Times (@latimes) January 25, 2019

Više od 800.000 predmeta još čeka na rešenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.