TRAMP OSUĐUJE: Ankara, Berlin i Cirih su napadi islamskih terorista!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2016, 02:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP OSUĐUJE: Ankara, Berlin i Cirih su napadi islamskih terorista!

Veliki broj poginulih lica u proteklim tragedijama

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp osudio je napade u Ankari, Berlinu i Cirihu i za sva tri napada okrivio "islamske teroriste".

- Danas su se desili teroristički napadi u Turskoj, Švajcarskoj i Nemačkoj i samo će biti još gore. Civilizovani svet mora da promeni način razmišljanja - naveo je Tramp na Tviteru.

On je osudio atentat na ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova nazivajući ubicu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "radikalnim islamskim teroristom", prenosi AFP.

- Ubistvo ambasadora je kršnje svih prava civilizovanog poretka i mora biti univerzalno osuđeno - naveo je Tramp u zvaničnoj izjavi.

Tramp je uputio saučešće porodici i prijateljima Karlova, koga je ubio "radikalni islamski terorista".

This is courage. @BurhanOzbilici, AP photographer in Ankara: "I composed myself enough to shoot pictures." https://t.co/d6SJOwKNjJ pic.twitter.com/VoWK7Do0cm

— Don Van Natta Jr. (@DVNJr) December 19, 2016

Novoizabrani američki predsednik okrivio je islamske teroriste i za "klanje hrišćana" u Berlinu.

U Ankari je ubijen ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov koji je upucan na otvaranju ruske izložbe fotografija, u Berlinu je vozač kamiona na Božićnom vašaru usmrtio najmanje devet osoba i povredio 50-tak, dok je u Cirihu najmanje tri osobe ranjeno u pucnjavi u jednom Islamskom centru u Cirihu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.