TRAMP NE ODUSTAJE OD BITKE: Odbio mogućnost sklapanja sporazuma

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023, 21:10

TRAMP NE ODUSTAJE OD BITKE: Odbio mogućnost sklapanja sporazuma

Tramp je ranije rekao da će tražiti promenu sudije koji vodi slučaj protiv njega.

Nekadašnji predsednik SAD Donald Tramp ni pod kojim okolnostima neće postići sporazum sa tužiocem u slučaju povezanom sa napadom na Kapitol 6. januara 2021. godine, rekao je u intervjuu za Si-Bi-Es njegov advokat Džon Lauro.

"Ne", odgovorio je advokat na pitanje da li postoje uslovi pod kojima bi Tramp pristao na sporazum sa tužilaštvom po tim optužnicama.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />On je dodao da će Trampov pravni tim "apsolutno i stoprocentno" odbaciti sve optužbe.

Lauro je naglasio da je optužnica protiv njegovog klijenta "puna rupa" i potvrdio da će oni tražiti promenu mesta na kom se vodi postupak, dodajući da bi Zapadna Virdžinija bilo "odlično mesto" za tako nešto.

Tramp je ranije rekao da će tražiti promenu sudije koji vodi slučaj protiv njega i da smatra da bi on trebalo da se vodi van Vašingtona.

Lauro je odbacio i predloženu naredbu koja ima za cilj da zaštiti svedoke i dokaze u tom predmetu.

On je rekao za "Foks njuz sandej" da je Ministarstvo pravde u petak tražilo zaštitni nalog koji bi, kako je naveo, mogao da spreči medije da dobiju informacije koje bi mogle biti relevantne za postupak koji se vodi protiv Trampa.

Bivši predsednik se u četvrtak pojavio na sudu u Vašingtonu gde mu je pročitana optužnica o navodnom uticaju i umešanosti da se ponište rezultati predsedničkih izbora održanih 2020. godine a na kojima je Tramp izgubio od Džozefa Bajdena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.