TRAMP HTEO DA PRODA PORTORIKO? Šokantne tvrdnje nekadašnje bliske saradnice predsednika SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2020, 20:13

TRAMP HTEO DA PRODA PORTORIKO? Šokantne tvrdnje nekadašnje bliske saradnice predsednika SAD

Prema njenim rečima, ona je bila obeshrabrena kada je šef Bele kuće predložio "prodaju ostrva" ili "da se oslobode ove aktive".

Nakon što je razorni uragan "Marija" prošao kroz Portoriko 2017. godine, predsednik SAD Donald Tramp je predložio da se ostrvo proda, navodi "Njujork tajms", pozivajući se na Elen Djuk, koja je u to vreme obavljala funkciju ministarke unutrašnje bezbednosti. Ona je istakla da je u početku šef Bele kuće više razmišljao kao biznismen. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

A to se dogodilo baš kada je Portoriko pokušao da se oporavi od prirodne katastrofe.

- Znate, predsednik je u početku više razmišljao kao biznismen - istakla je Elen Djuk.

- Možemo li snabdevanje električnom energijom prebaciti na autsorsing? Možemo li prodati ovo ostrvo? Ili ga se osloboditi?

Ona je istakla i da se, nakon što je Tramp predložio ideju o prodaji Portorika, o ovom pitanju nikada nije ozbiljno razmišljalo ili raspravljalo.

Bivša v.d. ministra unutrašnje bezbednosti je postala još jedan zvaničnik na visokom položaju, koji je odlučio da progovori o nelagodnosti, a ponekad i o šoku koji je izazivao rad u administraciji Trampa.

Kao i bivši ministar odbrane Džejms Matis, ona pažljivo bira reči, ističe "Njujork tajms". I kao bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton, koji je objavio knjigu pod nazivom "Soba gde se sve događalo: Memoari iz Bele kuće", Djuk kaže da nije spremna da se ponovo obaveže da će glasati za Donalda Trampa.

- To je zaista teško pitanje - rekla je ona - Ali s obzirom na varijante koje imamo, ja još uvek ne znam.

Zvaničnici Bele kuće odavno su izrazili nezadovoljstvo kratkim mandatom Elejn Djuk kao šefa unutrašnje bezbednosti, opisujući je kao osobu koja nije želela da bude timski igrač i protivila se predsedničkoj agendi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.