Izvor: B92, 15.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAJKOVSKI OBJAVIO AMNESTIJU

Makedonski predsednik Boris Trajkovski je u sredu popodne objavio amnestiju za sve pripadnike paravojne albanske formacija "ONA" koji dobrovoljno predaju oruzje i nisu pocinili zlocine za koje je nadlezan Haski tribunal, javlja dopisnik Radija B92, Safet Bisevac. Trajkovski je prethodno predsedniku parlamenta dostavio formalni predlog za promene u Ustavu Republike Makeodnije koje su sadrzane u mirovnom dogovoru potpisanom pre dva dana u Skoplju.

Amnestija i pocetak postupka za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izmene u Ustavu, zajedno sa u utorak potpisanom izjavom pilitickog lidera tzv. ONA Ali Ahmetija o prihvatanju razoruzanja prakticno je pocetak implementacije mirovnog dogovora ali i preduslov za odluku saveta ambasadora NATO-a o ulasku vojnika NATO-a u Makedoniju sa zadatkom da razoruza pripadnike ONA. Vlada u Skoplju je na zatvorenoj sednici dala saglasnost za razmestanje vojnika NATO-a na teritoriju Makedonije nakon sto je sa predstavnicima NATO-a pravno regulisan sastav i mandat i status personala alijanse koji ce ucestvovati u operaciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.