Izvor: B92, 01.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAJKOVIC: POVRATAK RASELJENIH USLOV ZA IZLAZAK NA IZBORE

Jagodina -- Sef poslanicke grupe koalicije "Povratak" Rada Trajkovic izjavila je da je uslov za izlazak Srba na lokalne izbore na Kosovu 21.

septembra podrska medjunarodne zajednice povratku svih raseljenih gradjana. "Koalicija 'Povratak' ne bi mogla da ubedi Srbe sa Kosova da izadju na te izbore ukoliko ne ostvarimo osnovno obecanje koje smo im dali ne samo mi, vec i medjunarodna zajednica. Zato insistiramo na sto skorijem odrzavanju donatorske konferencije na kojoj bi medjunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajednica prikupila dovoljno novca kako bi bio obezbedjen odrziv povratak", rekla je Rada Trajkovic. Ona je ocenila da je to, "uz decentralizaciju Kosova, nesto sto predstavlja perspektivu na ovom podrucju". Ona je podrzala plan Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju za povratak raseljenih, koji je u utorak predstavljen u Beogradu. To je "pravi nacin da na jedinstvenom Kosovu bude obezbedjen pun zivot svim gradjanima, jer bi time bilo omoguceno zadrzavanje i povratak i na sada nebezbedna podrucja, ali podrucja na kojima su ziveli Srbi", rekla je Rada Trajkovic. "Zelimo da medjunarodnu zajednicu i Albance obavezemo da dosledno bude ispunjeno sve iz Rezolucije 1244", rekla je ona. Rada Trajkovic je navela da su na sastanku u Beogradu usaglaseni "svi faktori na Kosovu i Metohiji". "Koalicija 'Povratak', iako je sastavljena iz razlicitih politickih opcija, sada nastupa jedinstveno, uvazavajuci prednost opsteg drzavnog interesa", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.