Izvor: B92, 16.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAJKOVIC: PLAN BEOGRADA NEOZBILJAN

Beograd -- Predsednik Srpskog pokreta otpora Momcilo Trajkovic ocenio je da je plan Koordinacionog centra o povratku Srba na Kosovo "neozbiljan"

jer je nemoguce organizovati povratak bez podrske medjunarodne zajednice i Albanaca. "Nema strategije. Cak i ako postoji u Beogradu, ona je neozbiljna, ako je nisu prihvatili ni medjunarodna zajednica, ni Albanci", rekao je Trajkovic. Covic je dobio 50 miliona maraka za ovu godinu", izjavio je Trajkovic, ocenjujuci da je tim novcem, ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se pravilno usmeri, moguce vratiti 50.000 Srba u centralno Kosovo. "Umesto toga velike glave razmisljaju sa Dedinja, u raskosi", o strategiji za Kosovo, rekao je Trajkovic. On je optuzio sadasnje vlasti u Beogradu da zloupotrebljavaju kosovsko pitanje kao sto je to ranije cinio i rezim Slobodana Milosevica. Svojevremeno je Milosevic koristio kosovsko pitanje da bi dosao i opstao na vlast u Srbiji, a takodje je zloupotrebio albansko pitanje, odnosno neizlazak Albanaca na izbore, kao i nesrecan srpski narod na Kosovu. Sadasnja vlast koristi Kosovo kao instrument za ostvarivanje nekih svojih interesa na medjunarodnom planu i mi smo svedoci trgovine Kosovom na medjunarodnom planu, istakao je Trajkovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.