BEBA UMRLA ZBOG GREŠKE LEKARA?! Reči roditelja kidaju dušu: Svaki dan proživljavamo SMRT naše devojčice

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 16:29

BEBA UMRLA ZBOG GREŠKE LEKARA?! Reči roditelja kidaju dušu: "Svaki dan proživljavamo SMRT naše devojčice"

Tragična smrt jednomesečne bebe nakon medicinske greške ostavlja roditelje u neopisivom bolu, dok počinje istraga o njenom tragičnom kraju.

Jednomesečna beba Orla preminula je 2020. godine nakon što joj je srce stalo "zbog greške koju su napravili doktori", a njeni roditelji Amber i Li kažu da su proživeli "svoju najgoru noćnu moru".

Porodica je rekla da sada živi slomljenog srca i sa "neopisivim bolom" jer svaki dan proživljava smrt njihove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << devojčice zbog "medicinske greške".

Roditelji Amber Kuts i Li Klajton iz Velike Britanije objasnili su da je devojčica umrla jer su lekari napravili grešku kada su joj davali lekove za nepravilan rad srca.

Mala Orla je preminula samo sat vremena nakon što je dobila lek.

Problemi su krenuli nakon što je devojčica Orla počela da pokazuje probleme prilikom hranjenja, ali je majci lekar opšte prakse rekao da samo malo više obrati pažnju na nju. Sledećeg dana je otišla u bolnicu gde je devojčici konstatovana supraventikularna tehikardija (SVT) kada srce kuca mnogo brže nego što je normalno.

Devojčica je umrla pre tri godine, a roditelji i dalje pokušavaju da odgonetnu šta se tačno desilo. Istraga povodom njene smrti bi trebalo da krene sleće nedelje.

"Sećam se da sam poljubio Orlu i rekao joj da bude hrabra i jaka, da je tata ovde i da ćemo se uskoro vratiti. To je bio poslednji put da smo Orlu videli budnu i to je sećanje koje nas proganja svaki dan", rekao je otac Li.

Kaže da su nakon vesti da je Orla umrla doživeli "najgoru noćnu moru".

"Nemam pojma koliko smo dugo sedeli tamo, samo smo sedeli i mazili je, plakali, pričali i pevali joj. Pet puta smo pokušavali da izađemo iz sobe, ali nismo uspeli, jer nismo želeli da Orla bude sama. Na kraju je jedna žena preuzela na sebe brigu dok ne završi smenu", dodao je.

"Osećao sam se slomljeno dok smo išli ka kući, prisećao se kako je bilo kada smo dolazili iz bolnice kući kada se rodila", objasnio je.

"Onog dana kada je Orla umrla za naše živote zauvek se promenilo. Gotovo je nemoguće naći reči da opišemo bol sa kojim živimo svaki dan. Orla je bila najslađa devojčica i osećamo se tako blagosloveno što je ona naša ćerka, ali više od svega želimo da je i dalje sa nama", zaključio je Li.

Muškarac je naveo da je istraga nešto za šta su se borili ove tri godine i da znaju da će biti bolna.

"Istraga je nešto za šta smo se zalagali poslednje tri godine", rekli su oni.

Saslušanje je zakazano kako bi se ispitala briga o nezi koju je Orla primila, uključujući i dane lečenja pre njene smrti u julu 2020.

Amber je 10. jula 2020. godine pozvala lekara opšte prakse jer je primetila da devojčica ima problem i da je bolesna.

Sutradan je prebačena u bolnicu gde joj je konstatovan ubrzan rad src

a. U kraljevskoj bolnici Česterfild je dobila lek i kroz nekoliko minuta do sat vremena doživela zastoj srca. Proglašena je mrtvom oko 20 časova istog dana.

Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.