TRAGEDIJA: Troje Srba poginulo kod Žabljaka!

Izvor: Kurir, 26.Maj.2013, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA: Troje Srba poginulo kod Žabljaka!

Marko Ignjatović (25), Nada Karakašić (44) i Neda Popović (26) nastradali, dok su Biljana (41) J. i Zoran (44) J. teško povređeni u sudaru „fijata“ i „pasata“ na putu Žabljak-Šavnik

ŽABLJAK - Koban put u Crnu Goru!

Državljani Srbije Marko Ignjatović (25), Nada Karakašić (44) i Neda Popović (26) poginuli su u nedelju oko 19 sati u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod tunela Ivica, na magistralnom putu Žabljak-Šavnik u Crnoj Gori, dok su >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njihovi saputnici, bračni par Biljana (41) i Zoran J. (44), teško povređeni.

U nesreći je povređen i crnogorski državljanin Milenko Ć. (31).

Direktan sudar

- Do sudara je došlo na izlazu iz tunela Ivica, kad su se direktno sudarili „pasat“ nikšićkih registracija i „fijat multipla“ novosadskih registarskih oznaka.

Nastradali Srbi bili su putnici u „fijatu“, s njima u kolima bio je i povređeni bračni par, dok je „pasatom“ upravljao Milenko Ć., koji je bio sam u kolima. Policija još nije utvrdila ko je bio za volanom automobila iz Srbije - prenose crnogorski mediji.

Nezvanično, do nesreće je najverovatnije došlo kad je vozač „fijata“ izgubio kontrolu na izlasku iz tunela. Automobil je prešao na suprotnu stranu kolovoza i zakucao se u „pasat“, koji je naišao iz suprotnog smera.

Vatrogasci sekli kola

- Udarac je bio toliko jak da su prednje strane oba automobila potpuno smrskane. Na lice mesta došla je i vatrogasna ekipa, kako bi izvukla postradale iz olupine automobila. Nažalost, lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt troje Srba, dok su povređeni bračni par iz Srbije i Milenko Ć. hitno prebačeni u bolnicu u Pljevljima - prenose mediji i dodaju da se Milenko Ć., vozač „pasata“, nalazi u veoma teškom stanju i da se lekari bore za njegov život.

- On je u komi i biće prebačen u Klinički centar Crne Gore - navode crnogorski mediji.

Ne zna se ko je vozio „fijat“

Crnogorska policija još nije saopštila tačan uzrok nesreće.

- Tek nakon uviđaja i istrage znaće se tačan uzrok ove teške nesreće. Takođe, istraga će pokazati i ko je upravljao „fijatom“ novosadskih tablica u kojem je bilo pet putnika iz Srbije, od kojih je troje izgubilo život - kaže naš izvor iz policije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.