TRAGEDIJA NA MEDITERANU: Prevrnuo se brod sa migrantima stradalo osam žena i TROJE DECE

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2020, 00:22

TRAGEDIJA NA MEDITERANU: Prevrnuo se brod sa migrantima stradalo osam žena i TROJE DECE

Obalska straža Tunisa je pronašla tela

Najmanje 11 migranata iz Afrike izgubilo je život nakon što se njihov brod prevrnuo u blizini obale Tunisa, a među žrtvama ima i dece. Migranti su pokušavali da pređu Sredozemno more kako bi došli do italijanskog ostrva Lampeduza.

osam žena i troje dece u blizini grada Sfaks.

Tunisie : Au moins 11 migrants africains ont été retrouvés morts lorsque leur bateau a coulé au large de la Tunisie dimanche, alors >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << qu'ils tentaient de traverser la Méditerranée pour rejoindre l'Italie, a déclaré un responsable de la sécurité tunisienne.https://t.co/cTS6qfWJim pic.twitter.com/BM9nUDyhxf

— Rebecca Rambar (@RebeccaRambar) October 11, 2020

Zvaničnici navode da se na brodu za Italiju nalazilo oko 30 migranata i da obalska straža traga za nestalima.

U vodama Tunisa se prošle godine udavilo oko 90 migranata, nakon što se prevrnuo brod kojim su iz Libije krenuli u Evropu, a ovo je bila jedna od najgorih takvih nesreća koja se dogodila u blizini tuniske obale.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.