TRAGEDIJA KOJU SRBIJA NIKADA NEĆE ZABORAVITI! Danas se navršavaju dva meseca od masovnog ubistva u OŠ Vladislav Ribnikar (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 20:22

TRAGEDIJA KOJU SRBIJA NIKADA NEĆE ZABORAVITI! Danas se navršavaju dva meseca od masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" (FOTO)

Dva meseca nakon jezive tragedije, javnost još uvek čeka odgovore na mnoga pitanja.

Dečak ubica (13) pre dva meseca ušao je u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, koju je pohađao, i ubio devet đaka i pripadnika obezbeđenja, pri čemu je ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Nakon nezapamćenog masakra, osumnjičeni tinejdžer je smešten na psihijatrijsku kliniku, gde je u toku veštačenje njegovog psihičkog stanja.

Tačno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 60 dana nakon krvavog pira, reporter Informera obišao je dom porodice u strogom centru Beograda i tamo zatekao neverovatan prizor.

Naime kako je ispričala jedna od komšinica, u šta smo se i sami uverili, stan ove porodice, kao i ulazna vrata koja su bila delimično uništena nakon masakra, su u međuvremenu renovirani.

Sagovornica, koja nije želela da joj se ime spominje u novinama, ispričala je da su se neki ljudi, verovatno majstori, pojavili pre izvesnog vremena i "obavili određene radove".

- Pretpostavljam da su to bili majstori. Popravili su vrata stana koja su bila sva ižvrljana i uništena. Ne znam da li su dirali i menjali bravu, ali su postavili lajsnu preko cele dužine i to u boji vrata - priča ova žena za Informer.

Prema njenim rečima, čula je od komšija da su majstori čak i boravili u stanu gde su takođe nešto popravljali.

- Kostinu mamu za sve ovo vreme nisam videla što ne znači da nije bila ovde. Poštansko sanduče im je prazno i pretpostavljam da im neko uzima poštu, ako im uopšte nešto i stiže. Čujem komentare stanara da Kostina porodica želi da proda taj stan i da su zato morali neke stvari da poprave kako bi uspeli da obave tu transakciju - dodaje ona.

Podsećanja radi, kako je utvrđeno istragom, dečak je 3. maja uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri Molotovljeva koktela, što je sve stavio u ranac i krenuo u krvavi pir.

Dečak ubica izvoljeva na klinici.

Prema pisanju portala, dečak, koji je pod konstantnim nadzorom lekara, svako malo izvoljeva i traži neke pogodnosti. Ubica sa Vračara je prvo tražio da mu se u sobu donese neka konzola sa video-igricama i računar da prekrati vreme. Nekoliko puta je prigovorio i za hranu da je jednolična i nezdrava i pitao je da li može da naručuje spolja.

Takođe, kako su pisali pojedini portali, lekarima je tražio da mu dovedu frizera jer mu se ne sviđa frizura koju ima. Navodno, nijednog trenutka nije pokazao kajanje, a samo jednom je pitao za svoju mlađu sestru.

Zanimljivo je i da je majka osumnjičenog dečaka, zajedno sa ćerkom, krajem juna pokušala da ode iz zemlje preko graničnog prelaza Prohor Pcinjski, ali je je policija zaustavila i vratila u Srbiju. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.