TRAGEDIJA JE MOGLA DA BUDE SPREČENA Otkriveno da je medved koji je ubio Andreu i RANIJE NAPADAO LJUDE

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2023, 07:44

TRAGEDIJA JE MOGLA DA BUDE SPREČENA Otkriveno da je medved koji je ubio Andreu i RANIJE NAPADAO LJUDE

Andrea Papi, čija je sahrana održana u sredu, bio je prva osoba u Italiji koja je ubijena u napadu medveda u moderno doba.

Medved koji je ubio 26-godišnjeg muškarca dok je džogirao u šumi u blizini planinskog sela na severu Italije identifikovan je kao 17-godišnja ženka koja je prethodno napala dve osobe.

Tužioci u provinciji Trento identifikovali su medvedicu kao JJ4, koja je već bila procenjena opasnom nakon što je napala Fabija Miseronija i njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sina Kristijana na Monte Peleru u junu 2020.

Nakon tog napada, guverner provincije Maurisio Fugati izdao je nalog da se životinja uhvati i ubije, ali je on suspendovan od strane administrativnog suda nakon protivljenja grupa za zaštitu životinja. Naredbu je osporio i tadašnji italijanski ministar životne sredine Serđo Kosta.

Dogovoreno je da se medvedu umesto toga stavi radio ogrlica. Međutim, baterija uređaja se ispraznila i tako se lokacija JJ4 više nije mogla pratiti.

Miseroni i njegov sin zadobili su teške rane u nogama. Miseroni je u sredu rekao novinskoj agenciji LaPres: „Ne želim da razgovaram ni sa kim. Čuo sam vesti jutros i muka mi je".

Papi je zadobio povrede vrata, ruku i grudnog koša u napadu 5. aprila u blizini svog sela Kaldes. Njegova porodica je podigla uzbunu nakon što se nije vratio sa trčanja. Njegovo telo pronađeno je u šumi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.