TRAGEDIJA Beba progutala malu BATERIJU IZ DALJINSKOG, lekari joj postavili pogrešnu dijagnozu, kada je otkriveno o čemu se radi bilo je kasno

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021, 20:03

TRAGEDIJA Beba progutala malu BATERIJU IZ DALJINSKOG, lekari joj postavili pogrešnu dijagnozu, kada je otkriveno o čemu se radi bilo je kasno

Situacija se otrgla kontroli i postala ozbiljna

Krajem oktobra, mama iz Teksasa Trista Hemsmit odvela je svoju sedamnaestomesečnu ćerku Ris na pregled kod pedijatra nakon što je primetila određene nepravilnosti u disanju, iako je lekar sumnjao na čest slučaj sapi (laringotraheobronhitis), situacija je na kraju bila daleko ozbiljnija.

Po povratku  kući, uverena po rečima doktora da njena ćerka doživljava nešto često među decom njenog uzrasta, Hemsmit je primetila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da joj na daljinskom upravljaču neostaje baterija. Odvezla je Ris do hitne pomoći, plašeći se da je uzrok simptoma možda gutanje baterije. Lekari su potvrdili strahove majke. Ris je progutala bateriju koja joj je oštetila jednjak.

- Napravili su rendgenski snimak i potvrdili da je tamo i hitno su operativno izvadili bateriju - rekla je Trista.

Uprkos naporima lekara da izvadi bateriju, Ris nije uspela da se oporavi od povreda i umrla je 17. decembra 2020. godine.

Trista je tada pokrenula organizaciju nazvanu "Reeses purpose" da bi se podigla svest o sigurnijoj proizvodnji baterija. Novosti je delila putem putem stranice "Facebook" "Molite se za Ris Hamsmit".

U intervjuu za TODAY, dr Emili Durkin, koja nije bila Risin lekar, deca koja gutaju baterije dugmeta su nesrećna, ali je to česta pojava koja može imati ozbiljne posledice.

- Ako dobijete usku, ravnu bateriju koja se zaglavi na nekom od ovih prirodnih suženja, tada se prednji zid jednjaka sruši na bateriju. Elekrična struja protiče kroz tkiva jednjaka. Nakon toga počinje da ubija tkivo stvarajući opekotine. To je opasna povreda za dete. Može zahtevati operaciju i hranjenje na cevčicu - govori Durkin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.