TRADICIONALNI KONCERT HARISA DžINOVIĆA: Noć za pamćenje kralja meraka

Izvor: Večernje novosti, 26.Dec.2018, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRADICIONALNI KONCERT HARISA DžINOVIĆA: Noć za pamćenje kralja meraka

Velikan narodne muzike Haris Džinović održao je u beogradskom Sava centru, pred oko 3.500 obožavalaca koji su skoro ispunili dvoranu, još jedan u nizu tradicionalnih prednovogodišnjih koncerata VELIKAN narodne muzike Haris Džinović održao je sinoć u beogradskom Sava centru, pred oko 3.500 obožavalaca koji su skoro ispunili dvoranu, još jedan u nizu tradicionalnih prednovogodišnjih koncerata, priredivši publici, kao i obično, veče za pamćenje, ispunjeno emocijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i neprolaznim hitovima. -Nisam ja dobar govornik, bolji sam pevač – priznao je Džinović posle uobičajenog, instrumentalnog uvoda („Rano je za tugu“), i ne želeći da kvari tradiciju, započeo koncert i ovoga puta neprolaznom pesmom „Ostariću, neću znati“, protiv koje je, kako kaže, imao dosta toga u periodu kad ju je snimio. Odmah su atmosferu zagrejale „Pariške kapije“, „Pusti me“... Priredio je Haris nekoliko iznenađenja publici. U repertoaru se našla „Miljacka“, pa „Pijem da je zaboravim“, klasik pokojnog Hašima Kučuka Hokija, kao i posveta Oliveru Dragojeviću („Romanca“). Sve je obradovalo i podsećanje na „Ti meni lažeš sve“ koju je svojevremeno Džinović napisao za Duška Kuliša, kao i na pesmu „Ođila“, iz „Sar e Roma“ perioda. Da Haris malo predahne, pobrinuo se gost Adil Maksutović, otpevavši svoja tri hita. U emotivnom zanosu, bez predaha, publiku su držale „Muštuluk“, „Kako me nedostaješ“, „Poznaćeš me i po mraku“, „Zvijezda tjera mjeseca“, „Jesu l’ dunje procvale“, „Dajte vina, hoću lom“... Haris je, po ko zna koji put, potvrdio da je neprikosnoveni kralj meraka, ali i pokazao koliko ceni svoju publiku, potrudivši se da joj priredi ugođaj koji nikako nije predstavljao puku kopiju decembarskih druženja prethodnih godina na istom mestu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bodrila Harisa iz prvog reda: Elegantna Melina Džinović plenila na suprugovom koncertu (foto)

Izvor: Story, 26.Dec.2018

Haris Džinović održao je tradicionalni koncert pred prepunom dvoranom Sava Centra, a publika je uživala u njegovim velikim hitovima.  Velika podrška iz prvog reda bila je i supruga i poznata dizajnerka Melina Džinović koja je plenila svojim izgledom. Za ovu priliku odabrala haljinu midi dužine...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.