Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2019, 13:24

TOTALNI KOLAPS NA GRANICAMA: Zbog gužve ZATVORENI TUNELI ka Gradini, kolone KILOMETARSKE (FOTO)

TOTALNI KOLAPS NA GRANICAMA: Zbog gužve ZATVORENI TUNELI ka Gradini, kolone KILOMETARSKE (FOTO)

Najkritičnija situacija je na Gradini na izlazu iz zemlje ka Bugarskoj gde je trenutno najveća gužva.

Poslednji neradni dan u julu, kraj vikenda i smena turista učinile su svoje i stvorile potpuni kolaps na putevima i graničnim prelazima u Srbiji, te putnici na svim graničnim terminalima u oba smera čekaju najmanje po dva sata na prolazak.

Nepregledne kolone putničkih vozila i autobusa, putnici koji šetaju duž graničnog prelaza ne bi li "ubili vreme" dominantna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su slika svih promentnih srpskih graničnih prelaza.

Zbog kritične situacije i velikog broja vozila tunel Progon i Pržojna padina, koji su od graničnog prelaza udaljeni oko 12 kilometara, povremeno se zatvaraju za saobraćaj, što govori da je gužva na Gradini jako velika.

Najbrže se prolazi na grančnom prelazu Batrovci gde trenutno nema većih zadržavanja.

Kako navode u zvaničnom saopštenju JP "Putevi Srbije", usled velikog protoka saobraćaja iz pravca Niša ka Bugarskoj, tunel Progon i Pržojna padina povremeno se zatvaraju.

Kako tačno ovo privremeno zatvaranje tunela funkcioniše, preduzeće nije detaljno objasnilo, te putnici slute da je kolona vozila iz pravca Niša kilometarska i da seže do pre ulaska u tunel.

Prema poslednjim podacima uprave granične policije na prelazak graničnog prelaza Gradina se čeka oko sat vremena na srpskoj strani, a sudeći po stanju na graničnpm prelazu i na bugarskom terminalu se čeka još toliko. Dakle, najmanje dva sata za nastavak puta kroz Bugarsku.

Putnici koji ulaze u Srbiju iz pravca Bugarske imaju više sreće, budući da na srpskom terminalu ovog graničnog prelaza nema veće gužve.

Na osnovu snimcika kamera na graničnim prelazima dostupnim na sajtu Auto-moto saveza Srbije (AMSS) , može se videti da se na Horgošu u oba smera nalazi se kilometarska kolona putničkih vozila i autobusa koji čekaju na prolazak.

Na ovom prelazu se na srpskoj strani, čeka najmanje sat vremena, a na mađarskoj najmanje još toliko.

Povratak velikog broja turista iz Grčke i odlazak novih stvorio je gužve i na graničnom prelazu Preševo gde se je čekanje na srpskoj strani oko sat vremena.

Trenutno je najsjajnija situacija na graničnom prelazu Batrovci u oba smera gde nema kolone vozila koja čeka na prolazak.

Povratak u mesto prebivališta turistima tokom ove sezone otežavaju i radovi na putevima kojih ima mnogo zbog čega je saobraćaj na sprskim putevima dodatno usporen.

O tome gde se sve na putevima ka moru nalaze "čepovi" koji usporavaju ili zasutavljaju saobraćaj pročitajte u ovom tekstu.

Prema podacima JP "Putevi Srbije" na naplatnim rampama trenutno nema većih zadržavanja budući da se čeka oko 10 minuta, međutim, tokom dana se očekuju gužve na naplatnoj rampi Nais, Doljevac i Nova Pazova.

Kako bi izbegli gužve koje sa kojima se putnici susreću tokom radnih dana, a posebno i vikendom nadležne službe savetuju odlazak na alternativne granične prelaze.

Granički prelazi sa Makedonijom: Glavni - Preševo–Tabanovce; (00-24 h); alternativni - Pohor Pčinjski–Pelince (00-24 h). Na granici sa Grčkom, idite na Dorijan umesto na Evzoni, naročito ako putujete vikendom, jer se tu prošle subote i nedelje na prelaz čekalo i do šest sati.

Granični prelazi sa Bugarskom: Glavni - Gradina–Kalotina kod Dimitrovgrada (00-24 h); alternativni: Ribarci–Oltomanci u blizini Bosilegrada (00-24 h), Strezimirovci–Strezimirovci u blizini Surdulice (00-24 h), Mokranje–Bregovo u blizini Negotina (00-24 h).

Granični prelazi sa Mađarskom: Glavni: Horgoš–Reske u blizini Kanjiže. Iz Srbije postoje dva granična prelaza Horgoš prema Mađarskoj: Horgoš Srbija AP (00-24 h) A1 i Horgoš II (7-19 h); alternativni - Kelebija–Tompa kod Subotice (00-24 h), Bački Breg–Hercegsanto, pripada opštini Sombor (00-24 h), Rastina–Bačsentđerđ u blizini Sombora (7-19 h), Bački Vinogradi– Ašotholom kod Subotice (od 1. Maja do 1. septembra 7-19h, od 1. septembra do 1. maja 6-18 h), Bajmok–Bačalamaš u blizini Subotice (od 1. Maja do 1. septembra 7-19h, od 1. septembra do 1. maja 6-18 h), Đala–Tisasiget kod Novog Kneževca (radno vreme: od 1. Maja do 1. septembra 7-19h, od 1. septembra do 1. maja 6-18 h). Napomena: Tri prelaza - Bački Vinogradi, Bajmok i Horgošš-2 zbog velike gužve biće otvoreni od 7 do 22 sata, ali samo još sutra. Nakon toga ponovo će raditi u ustaljenom terminu koji smo naveli iznad.

Granični prelazi sa Hrvatskom: Glavni - Batrovci–Bajakovo kod Šida (00-24 h); alternativni: Bezdan–Batina u blizini Sombora (00-24 h), Bogojevo–Erdut u blizini Apatin (00-24 h), Bačka Palanka–Ilok (00-24 h), Neštin–Ilok kod Bačke Palanke (7-19 h), Šid–Tovarnik (00-24 h), Sot–Principovac 1 kod Šida (00-24 h), Ljuba–Principovac 2 kod Šida (00-24 h).

Granični prelazi sa Crnom Gorom: Glavni - Gostun–Konatar u blizini Prijepolja (00-24 h); alternativni: Jabuka–Ranče u blizini Prijepolja (00-24 h), Špiljani (poznat i pod nazivom Mehov Krš) – Dračenovac u blizini Turina (00-24 h).

Nastavak na SrbijaDanas.com...


Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.