TOTALNI HAOS NA POLETANJU AVIONA! Otpala mu guma i napravila KARAMBOL na pisti (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 10:21

TOTALNI HAOS NA POLETANJU AVIONA! Otpala mu guma i napravila KARAMBOL na pisti (VIDEO)

Niko nije povređen, ali je zadnji deo automobila smrskan, kao i žičana ograda pored automobila.

Avionu američke avio-kompanije "Junajted erlajns" otpala je guma prilikom poletanja sa aerodroma u San Francusku, zbog čega je avion, koji je leteo za Japan, morao da bude prinudno preusmeren u Los Anđeles, preneo je Ej-Bi-Si njuz.

Avion je sleteo bezbedno na aerodrom u Los Anđelesu, saopštila je američka Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Na snimku se može videti kako avion poleće i neposredno nakon poletanja otpada mu guma i pada na automobil koji je bio parkiran pored piste.

Niko nije povređen, ali je zadnji deo automobila smrskan, kao i žičana ograda pored automobila. Moguće je da je još neki obližnji automobil oštećen.

- Zahvalni smo našim pilotima i kabinskom osoblju za profesionalnost koju su pokazali u datoj situaciji. Takođe, zahvalni smo našim timovima na zemlji koji su čekali sa tegljačem da odvuku avion kada je sleteo. Hvala i našim timovima na aerodromu koji su pomogli putnicima - navodi se u saopštenju "Junajted erlajnsa".

United Airlines 777-200ER loses a wheel while taking-off from San Francisco.

📹 AIRLINEVIDEOS pic.twitter.com/qt4Jrrcdhj

— Breaking Aviation News & Videos (@aviationbrk) March 7, 2024

Avio-kompanija je poručila da će raditi sa vlasnicima oštećenih automobila na kompenzaciji štete.

Guma je bila jedna od 12 na dva glavna nosača stajnog trapa "boinga 777-200".

"Avion je napravljen da sleti bezbedno čak i ako mu otpadne guma, ili ukoliko je oštećena", istakli su iz Junajteda.

U avionu je bilo 235 putnika, deset članova kabinskog osoblja i četiri pilota.

Avio-industrija u SAD se poslednjih meseci suočava sa čitavim nizom incidenata koji uključuju neispravne avione, i koji su pokrenuli debatu o bezbednosti tog vida transporta.

Početkom godine, let "Aljaska erlajnsa" koji je putovao iz Portlanda u Oregonu za Kaliforniju, morao je da se vrati ubrzo nakon poletanja kada se veliki komad trupa aviona odlomio, čime je kabina sa putnicima bila izložena spoljašnjem okruženju.

Taj incident je doveo do prizemljenja desetina "Boingovih" aviona, a otkriveno je da su mnogi avioni te poznate kompanije.

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.