TORNADO PROTUTNJAO SLOVENIJOM - Isplivao jeziv snimak! Posle stravičnih oluja desila se i ova neubičajena pojava za naše područje! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 17:55

TORNADO PROTUTNJAO SLOVENIJOM - Isplivao jeziv snimak! Posle stravičnih oluja desila se i ova neubičajena pojava za naše područje! (FOTO/VIDEO)

Ovaj tornado se pojavio 19. jula nad Dravskim poljem u smeru Ptuja i potrajao je svega oko deset minuta.

Na slovenačkom sajtu neurje.si, koji se bavi praćenjem nevremena u toj zemlji, objavljen je snimak slabijeg tornada koji je zabeležen nad Dravskim poljem.

Na istoimenoj Fejsbuk stranici navedeno je da je vremenska pojava, neuobičajena za naše područje, primećena pre oko nedelju dana i da ju je snimio izvesni Mitja M&P.ROKAVEC, predstavljen kao lovac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na tornada.

U pitanju je tornado kategorije F0 koji razvija vetrove brzine od 65 do 120 kilometara na čas.

Sloveniju su u međuvremenu pogađale razorne superćelijske oluje, a mnogo jači tornado snimljen je prošle nedelje na severu Italije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.