TOPLICA SE ODLIČNO NOSI SA KORONOM: Nošenje zaštitnih maski od danas ipak obavezno

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2020, 21:02

TOPLICA SE ODLIČNO NOSI SA KORONOM: Nošenje zaštitnih maski od danas ipak obavezno

Nadležni doneli preventivne mere

U poslednjih desetak dana broj zaraženih od korona virusa na teritoriji Topličkog okruga nije u naglom porastu. U Kuršumliji je od tridesetak testiranih pet pozitivnih osoba dok je od 100-ak testiranih u Prokuplju samo jedna osoba pozitivna na virus. U Blacu i Žitorađi nije zabeležen ni jedan slučaj zaraze u istom periodu.

U prokupačkoj Opštoj bolnici kažu da je poslednjih dana potvrđen samo jedan pozitivan slučaj, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se čekaju rezultati dvadesetak testiranih od početka ove nedelje. I u prokupačkom Domu zdravlja se dnevno javi 30-ak pacijenata, ali poslednji rezultati testova pokazali su da ni jedan nije pozitivan, dok su dva sumnjiva pacijenta upućena na dalje lečenje u bolnicu.

Inače, odlukom Kriznog štaba na teritoriji Grada Prokuplja od danas je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru svih javnih objekata, kao i obaveza držanja distance između dve osobe od najmanje metar i po.

Prema rečima gradonačelnika Aleksanda Simonovića odluka je doneta u cilju prevencije i sprečavanja širenja zaraze virusom korona na teritoriji grada.

On ističe da će kontrolu ove naredbe sprovoditi nadležna inspekcija Gradske uprave Prokuplja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.