TOPLANA ZA SABRINU

Izvor: Kurir, 12.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOPLANA ZA SABRINU

Pripadnici suprotstavljenih političkih blokova poslednjih dana u niskom startu uklizavaju na otvaranja objekata da bi pretekli konkurente

BEOGRAD - Srce ište gradilište! Toliko da bi, da mogu, srpski političari tokom predizborne kampanje i sami prionuli na kopanje kako bi ubedili građane da su vredni i da treba da budu izglasani. „Narodnjaci“ i „žuti“ već se drugi put u poslednjih nekoliko dana umalo nisu potukli na svečanim otvaranjima „kapitalnih“ projekata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Najpre su funkcioneri DS pretekli narodnjake i prvi svečano otvorili most između Kraljeva i naselja Ribnica, a potom se isti scenario ponovio u Čačku. Demokrate su stigle pre agilnog ministra Ilića, „pustile u rad“ novu gradsku toplanu, i tako dodatno užarile ionako vrelu predizbornu retoriku. Ilić je zakasnio i na upoznavanje s ocvalom italijanskom zvezdom Sabrinom, pa tako i ne čudi što je u svom ataru propustio ekskluzivitet otvaranja toplane.

A, kako je zaista bilo? Most u Kraljevu finansirala je lokalna samouprava sa 80 odsto sredstava, a država je dotirala preostalih 20 odsto. Tamo je na vlasti Miško Babić iz Nove Srbije, a i u državi se mostovima bavi Ministarstvo za infrastrukturu. To, međutim, nije smetalo demokratama iz Krunske ulice da u jeku kampanje otvore most koji je prohodan duže od mesec dana.

Ni tehnički premijer i ministar nisu se libili da ga otvore još jednom, ali i da preteknu demokrate da se ovenčaju slavom u Čačku. Tek što je razočarana Sabrina otišla iz grada, premijer i ministar su „pustili u rad toplanu“. U čaršiji kažu da se Sabrina žalila da joj je bilo hladno u hotelu. Na plus 20!

A zvanično, vest glasi: predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica u petak je, u prisustvu lidera Nove Srbije Velimira Ilića i kandidata dveju stranaka za poslanike u Skupštini Srbije, pustio u rad novu gradsku toplanu:

- Izgradnja i finansiranje toplane u Čačku najbolji je primer otvorenosti Srbije i njene spremnosti na saradnju sa EU - rekao je premijer.

Ispred istog objekta, dan ranije, posle izborne konvencije koalicije DS-SPO u Konjevićima, predstavnicima medija obratio se poverenik OO DS u Čačku Darko Grbović:

- Želim da podsetim građane Čačka da je prvi projekat EU u ovoj opštini bila rekonstrukcija sistema daljinskog grejanja. Opština Čačak bespovratno je dobila četiri miliona evra, a do kraja godine očekujemo još milion. Prva gradska toplana u opštini Čačak praktičan je primer onog za šta se zalaže koalicija „Za evropski Čačak Boris Tadić“ i koalicija „Za evropsku Srbiju Boris Tadić“ - rekao je Grbović.                [ antrfile ]

DS: KITE SE PERJEM EU

Posle čačanskog „incidenta“ retorika između dojučerašnjih koalicionih partnera dodatno se usijala. DS je poručila „koaliciji Koštunica-Šešelj da je poseta tehničkog premijera Čačku i otvaranje gradske toplane - licemerna“.

U svom saopštenju, DS navodi da je Koštunica, „nakon što se jasno odrekao evropske budućnosti Srbije i kao svoj programski cilj naveo sprečavanje liste ‘Za evropsku Srbiju’ da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, bez stida krenuo da kao svoj uspeh predstavi toplanu čiju je gradnju u potpunosti finansirala Evropska unija“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.