TOP TRUMPS ZA SVE GENERACIJE: 30 destinacija koje morate da posetite u Srbiji

Izvor: Blic, 21.Dec.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOP TRUMPS ZA SVE GENERACIJE: 30 destinacija koje morate da posetite u Srbiji

Veliki serijal Blica završavamo 27. decembra edicijom poklon karata Top Trumps koja je u lokalizovana za domaće tržište. U pitanju je 30 destinacija koje morate posetiti u Srbiji. Ne propustite priliku da sakupite karte ove poznate svetske društvene igre sa tradicijom od 35 godina uz koju su stasale brojne generacije širom sveta.

Poklon kartice iz edicije 30 destinacija u Srbiji sadrže 4 izabrana lokaliteta koja su izuzetno važna po svojoj kulturnoj, društvenoj i geopolitičkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istoriji. Svaka karta sadrži nekoliko atributa koji opisuju dati lokalitet. Uz igru i zabavu za sve generacije napravite izlet kroz Srbiju i upoznajte njene vrednosti.

Evo kako se igra Top Trumps. Ovu igru može da igra neograničen broj igrača. Promešajte i podelite sve karte. Igru započinje onaj koji sedi sa leve strane igrača koji je podelio karte. Svaki igrač drži svoje karte u rukama i smeju da vide samo svoju prvu kartu s vrha. Igrač na potezu isčitava jednu od stavki sa karte, a zatim ostali otkrivaju koje vrednosti imaju njihove karte. Pobednik je onaj ko ima najviše vrednosti očitane sa karte, sakuplja karte ostalih i stavlja ih na dno svoje gomile. Onda je na njega red da izabere stavku sa kartice koja je sledeća po redu. Ako 2 ili više karte imaju istu očitanu vrednost među kartama sa vrha gomile, ili ako ne postoje podaci za datu kategoriju, sve karte sa vrha se stavljaju sa strane, a isti igrač ponovo bira kategoriju sa sledeće kartice. Pobednik tog kruga nosi i karte koje su stavljene sa strane. Pobednik je onaj ko sakupi sve karte! Sve karte, kao i ostale izuzetno popularne edicije ove društvene igre možete pronaći u svim maloprodajnim Dexy Co objektima.

Više od 35 godina tradicije

Top Trumps je kartaška igra popularna kako među decom, tako i među odraslima u Velikoj Britaniji, više od 35 godina. Od samog početka prepoznata je kao veoma zabavna, ali i edukativna igra za sve generacije. Od 1999. godine, britanska kompanija Hasbro preuzima licencu i svrstava ovu igru među najpopularnije društvene igre svih vremena kao što su Monopol i Kluedo. Danas je Top Trumps sastavni deo odrastanja brojnih generacija širom sveta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.