TOKOM NOĆI OBJAVLJENO NOVO UPOZORENJE: Srbiju pogodilo jako nevreme, a danas se očekuje JOŠ GORE! Meteorolozi najavili OPASNE VREMENSKE PRILIKE

Izvor: Press, 20.Maj.2020, 13:00

TOKOM NOĆI OBJAVLJENO NOVO UPOZORENJE: Srbiju pogodilo jako nevreme, a danas se očekuje JOŠ GORE! Meteorolozi najavili OPASNE VREMENSKE PRILIKE

Republički hidrometeorološki zavod u zoru je izdao novo upozorenje.
Foto:pink
- Danas nestabilno sa lokalnim vremenskim nepogodama (obilna kiša, grad, jak i olujni vetar), sa najvećom verovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije. U većini mesta se očekuje od 15 do 35 mm kiše za 12 h, lokalno i više - stoji u upozorenju.
Takođe, za veći deo Srbije na snazi je narandžasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << meteoalarm, a to znači da nam se sprema nevreme.
Foto: RHMZ

- Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova - navodi se u pojašnjenju narandžastog meteoalarma.
Oluja je juče pogodila najviše Sjenicu, gde se sručio ogroman grad, a uništeni su usevi i krovovi kuća. Tokom noći, nevreme je stiglo i u prestonicu, gde se sručila velika količina kiše.
Prema prognozi RHMZ, u Beogradu će danas biti oblačno, svežije i nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim delovima grada se očekuju i vremenske nepogode.
Vetar umeren, u zoni pljuskova i jak, severni.
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Jutarnja temperatura oko 16 stepeni, najviša dnevna oko 20. Uveče prestanak padavina, u toku noći delimično razvedravanje.
U četvrtak na severu i zapadu pretezno sunčano, u vecini mesta i vetrovito sa umerenim i jakim severnim i severozapadnim vetrom.
U ostalim krajevima umereno do potpuno oblacno, na jugu i istoku mestimicno sa kisom. Uvece u ovim krajevima prestanak padavina, a tokom noci i razvedravanje.
U petak i subotu pretezno suncano i umereno toplo. U nedelju i prvoj polovini naredne sedmice promenljivo, ponegde sa kisom i lokalnim pljuskovma sa temperaturom oko i malo ispod proseka.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Upozorenje meteorologa na kišu i olujni vetar danas u Srbiji, sutra uglavnom suvo vreme

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2020

Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje da se u Srbiji, južno od Save i Dunava, danas očekuje jaka grmljavina, lokalno i grad, uz jak do olujni vetar...U većini mesta pašće od 20 do 40 milimetara kiše za 24 sata, ponegde i više od toga, naročito u istočnoj Srbiji, na području...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.